Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП търси национално съгласие от партиите за единна позиция срещу добива на природен газ в Добруджа

Снимка: БГНЕС

БСП ще търси национално съгласие от всички партии за единна позиция срещу добива на природен газ в Добруджа. Това обяви лидерът на партията Корнелия Нинова при посещението си в Генерал Тошево.

От трибуната Корнелия Нинова заяви, че с посещението си в община Генерал Тошево тя иска да почете силата и смелостта на добруджанци да защитават земята си.

Тук сме за да подкрепим референдум като най-висша форма на решение. Ето една кауза, която може да ни събере. И различни партии тук - да вдигнем Добруджа и спасяването на българската земя като национална кауза. Ние разчитаме на вас. Можете и вие на нас в българския парламент.

Нинова сподели, че отговорите от страна на министъра на околната среда и водите Николай Нанков на въпросите относно опасностите от замърсяване в Добруджа в Народното събрание от днес, са неубедителни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Нено Димов: Не се предвижда да се използва фракинг за добив на газ в община Генерал Тошево

Заради големия обществен интерес към инвестиционното намерение за добив на газ в община Генерал Тошево, екоинспекцията във Варна ще изиска допълнителна информация от Министерството на енергетиката и всички служби, които имат отношение към въпроса, както и..

публикувано на 03.11.17 в 14:12