Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светослав Малинов подкрепя въвеждането на единен европейски сертификат по програма "Еразъм"

Снимка: ec.europa.eu

Евродепутатът Светослав Малинов ще подкрепи въвеждането на единен европейски сертификат за участие по образователната програма "Еразъм". В Пловдив той съобщи, че инициативата е на група млади българи, участвали във форума „30 години Еразъм Плюс“. Според Малинов това е най-успешната европейска програма и финансирането й ще бъде разширено.

Липсата на официален  документ за участие в европейската програма до момента е пропуск и това трябва да бъде коригирано, подчерта евродепутатът:
Това би означавало възможност, когато младите хора кандидатстват за работа, веднага да могат да покажат тази част от биографията си. Има хора, работодатели, които гледат тези неща, дори с по-голяма симпатия от някои други формални белези на образование.
Сред другите предложения на младите хора, свързани с бъдещето на европейската програма, по които Светослав Малинов също е поел ангажимент да работи, са преизчисляване на грантовете и категоризация с оглед на различните градове и стандарти, както и краткосрочни езикови курсове по езика на страната, където пребивават студентите. Младежите настояват и за по-лесна интеграция след завръщането им в България - повече толерантност от страна на администрациите на ВУЗ-овете и признаване на положените изпити.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!