Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама мъже са с опасност за живота след падане от вишка в Казанлък

Снимка: БГНЕС

Двама мъже са с опасност за живота след падане от вишка в Казанлък.Това съобщиха от община Казанлък.
Инцидентът е станал около 15.00 часа в центъра на града. Мъжете са подменяли улично осветление със специализирана техника - вишка. Тя се счупва и двамата работници падат на земята от около 5 метра височина. В следствие на удара, единият е със счупен таз и остава за лечение в казанлъшката МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, а другият е с комбинирана травма и е транспортиран в МБАЛ “Проф. Стоян Киркович” - гр. Стара Загора. И двамата служители са контактни и в съзнание. 
Директорът на общинското комунално дружество Николай Чалъков заяви, че вишката, която се е счупила е преминала буквално преди две седмици специализиран технически преглед в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Великденски пакети за празника получиха нуждаещите се в община Болярово

Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 230 потребители в десетте социални услуги да почувстват топлината на празника.  От името на общинската администрация бяха раздадени пакети с козунак и великденски сувенири за..

публикувано на 01.05.24 в 13:32

В Ямбол раздават великденски козунаци на пенсионери и хора в нужда

В Ямбол ще бъдат раздадени повече от 1000 безплатни козунаци на пенсионери и хора в нужда по повод предстоящите светли великденски празници. Средствата са осигурени от кмета на града и общинските съветници, използвали платформата на "Пряка..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Дете пострада след взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7- годишното дете  пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал към 10.30 часа. Пожарът е избухнал докато бабата е приготвяла храна. На място са били изпратени няколко екипа от пожарникари. Детето е..

публикувано на 01.05.24 в 13:11

Красимир Вълчев отново ще води листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 27 МИР-Стара Загора

Пълна листа с 22-ма кандидати регистрира в Стара Загора за предстоящите извънредни парламентарни избори коалиция ГЕРБ – СДС. Водач е Красимир Вълчев, на второ място е Маноил Манев, на трето – Илиана Жекова. И тримата бяха депутати в последното Народно..

публикувано на 01.05.24 в 13:00

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи.  Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото..

публикувано на 01.05.24 в 12:23

Стара Загора е трета в страната по застаряващи преподаватели

Професията „учител“ е със спорен рейтинг и застаряващ ефект според проучване на КТ Подкрепа - Синдикат "Образование". По показател работещи педагози и директори на учебни заведения в пенсионна или следпенсионна възраст в челото е София-град, а..

публикувано на 01.05.24 в 10:21
Радан Кънев

Радан Кънев: Отлагането на либерализацията създава риск България да връща пари по ПВУ

„Политическата криза и съпътстващия изборите популизъм блокираха важни процеси в България. В резултат на това изоставаме от съседни страни с близо 5 години, а от други в ЕС с 15 години.“ Това заяви за Радио Стара Загора българският евродепутат(ЕНП/ДБ)..

публикувано на 01.05.24 в 09:28
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Деня на труда

Днес отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май.  Чества се от 1890 г. - с резолюция, приета на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж.  Бележи годишнина от началото на голяма стачна вълна в Съединените..

публикувано на 01.05.24 в 08:26

Велика сряда е!

Велика сряда е - третият ден от Страстната седмица. Православният свят си припомня едно от последните събития преди страдания на Христос - как в разкаянието си една грешница изляла елей върху главата му. В същия ден и Юда отива при юдейските първенци и..

публикувано на 01.05.24 в 08:12

14-годишно дете от Хасково е в болница след бой в училище

14-годишно дете е в болницата в Хасково след бой в училище. Вчера следобед в двора на училището в село Узунджово детето е ударено от по-големи тиннейджъри, които не са ученици. Сигналът е подаден два часа по-късно, когато битото дете се прибрало вкъщи...

публикувано на 30.04.24 в 18:32