Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2018-а година Медицинският университет в Пловдив започва мащабна инвестиционна програма

Мащабна инвестиционна програма започва през 2018-а година Медицинският университет в Пловдив. Строителството на нов учебен корпус, ремонт на старите сгради на болниците, както и изграждането на Диагностичен лечебен център,  са сред приоритетите на висшето училище. В университета в момента  се обучават в различните специалности  над 6000 студенти. 40% от тях са от чужбина.


И през следващата година ще се запази системата за тестово изпитване, която беше въведена през 2017-а година и за двата изпита - по биология и по химия, заяви ректорът на Медицинския университет проф. Стефан Костянев. Той очаква по-голям интерес към висшето училище, което вече разполага и с най-модерния в страната симулационен тренировъчен център, където студентите и специализантите могат да тренират най-трудните хирургични манипулации.


Ръководството на университета има амбицията да направи нова библиотека, отговаряща на съвременните изисквания - с електронни листове и с отдалечен достъп. Предвижда се в нея да има и музей на медицината. Вече са събрани първите експонати


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!