Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благомир Митрев е новият треньор на "Верея"

Благомир Митрев е новият старши треньор на ПФК "Верея". Той ще бъде представен официално пред медиите на 10-ти януари, когато отборът се събира за първа тренировка. Негови асистенти ще бъдат Даниел Желязков и Елиаш Да Силва, който ще изпълнява функциите на играещ помощник-треньор. Треньор на вратарите ще бъде Стоян Колев.

Благомир Митрев е роден на 28 май 1972 г. в Стара Загора. Играл е за "Берое" и "Нефтохимик". В "А" група има 300 мача и 30 гола. С отбора на Нефтохимик е вицешампион през 1997, финалист за купата на страната през през 2000 и носител на Купата на ПФЛ през 1996 и 1997 г. За купата на УЕФА е изиграл 6 мача за "Нефтохимик". Има 4 мача за националния отбор и 8 мача за младежкия национален отбор. След приключване на кариерата си като футболист през 2005 г. е помощник-треньор на "Нафтекс", а през 2006 г. става старши треньор на тима. През 2007 г. завършва успешно УЕФА Про Лиценз в НСА. От началото на август 2008 г. заема поста директор на детско-юношеската школа в "Берое". През пролетта на 2011 г. е старши треньор на "Нефтохимик". През 2012 г. е Изпълнителен Директор на ПФК "Нефтохимик". През 2013/2014 отново е Директор на Детско-юношеската школа на ПФК "Берое". От 2017 г. е Изпълнителен Директор на ПФК "Нефтохимик" 1962.

Даниел Желязков е роден на 6 август 1972 г. в Стара Загора. Играл е за отборите на "Берое", "Славия", "Шумен", "Спартак" Плевен и "Пирин".
Стоян Колев е роден е на 3 февруари 1976 г. в град Сливен. Започва футболната си кариера на вратата на "Сливен", след което преминава през "Локомотив" Пловдив, "Берое", ЦСКА, отново "Локомотив" Пловдив, румънския "Оцелул", "Черноморец" Бургас, ЦСКА, "Септември", ЦСКА и "Нефтохимик". Има 16 мача за националния отбор на България. Треньорската му кариера преминава през ЦСКА и "Локомотив" Пловдив.

Ръководството на ПФК "Верея" пожелава на Благомир Митрев и екипа му много успехи начело на клуба!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Колоездачи от „Траяна Триатлон“ стартират в Австрия

Четирима възпитаници на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“, водени от треньора Мартин Гарчев, са в Австрия за участие в силно състезание по колоездене. „Искаме да сверим часовниците си в първото ни състезание извън България и в първото ни..

публикувано на 15.08.24 в 09:28
PFC Beroe Stara Zagora

"Берое" прати бразилец във Виетнам

ПФК "Берое" преотстъпи своя футболист Уерик Каетано на виетнамския клуб "Да Нанг" . Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Каетано подписа с "Берое" в началото на 2024-а година и изигра 17 мача със зелено-бялата фланелка, в..

публикувано на 14.08.24 в 16:52

Грации от „Елит“ тренираха в планината

Възпитаничките на старозагорския СКХГ „Елит“ проведоха подготовка на планина. В Родопите грациите и тренираха и пътуваха, за да опознаят красотата на българските планини. „В момента работим с ансамбъла, в който има две нови гимнастички, а той е..

публикувано на 14.08.24 в 14:45

Казанлъшката шахматистка Ния Малчева спечели първо място при деца на турнир в Чехия

Казанлъшката състезателка по шахмат Ния Малчева спечели първо място на състезание в чешкия град Рожнов под Радхощем, съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Малчева е на десет години, а заедно с титлата, спечели и звание..

публикувано на 14.08.24 в 14:35

Ивайло Тонев се завръща в Стара Загора

Мъжкият баскетболен "Берое" обяви поредното си ново попълнение за новия сезон. В Стара Загора се завръща Ивайло Тонев. Той е роден в Хасково преди 25 години.  Играл е в "Шампион 2006", ЦСКА, "Академик" Пловдив, "Ямбол", "Черноморец".  Миналата..

публикувано на 14.08.24 в 14:11

Диян Иванов: Надявам се до няколко години да имаме и мъжки тим на ФК "Траяна"

Диян Иванов е треньор в детско-юношеската школа на ФК "Траяна". Той се занимава с родените през 2013 година деца. Наскоро неговите възпитаници се върнаха от лагер в Созопол, като бяха в курорта "Каваците". "В клуба ни тренират деца от най-големите,..

публикувано на 14.08.24 в 11:55

Скейтборд клуб Стара Загора дава безплатни уроци на начинаещи

Безплатни тренировки по скейтборд ще се провеждат в парк Артилерийски, съобщи за Радио Стара Загора Стефан Тонев от скейтборд клуб Стара Загора.  Занятията са предназначени за деца от всякакви възрасти, като целта е да се засили интересът към..

публикувано на 13.08.24 в 15:27

Красимир Мечев: Ще се опитаме да бъдем сред отборите в челото на шампионата

"Започнахме добре първенството в Югоизточната В група с две победи. Първо като гости в Свиленград, сега у дома с тима на "Атлетик" Куклен. Имаме доста нови момчета в тима, като състава е смесица от рутина и млади играчи. Надявам се да играем още..

публикувано на 13.08.24 в 13:20

Американска баскетболистка пристига в Стара Загора

Женският баскетболен отбор на "Берое Стара Загора" обяви първото си чуждестранно попълнение за новия сезон. Това е американският гард Рейчъл Териът. Тя е на 30 години и идва от шампиона на Беларус БК „Минск“, където миналия сезон регистрира средно на..

публикувано на 13.08.24 в 12:19

Тежкоатлетите ще подновят тренировки

През следващата седмица възпитаниците на клуб по вдигане на тежести „Аполон“ ще подновят тренировъчния процес. Изключение са двамата национали Валентин Генчев и Габриел Маринов, които не са спирали подготовка. Пред тях са участия в европейско и..

публикувано на 13.08.24 в 09:35