Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и Обединените патриоти определиха мотивите за вота на недоверие като несериозни

И групата на партия "Воля" отказа да застане зад искането на БСП

Снимка: БГНЕС
От ГЕРБ бяха категорични, че вотът на недоверие няма да успее, защото няма сериозни мотиви. Според депутатът Тома Биков: корупцията е една обща тема, която дава за разтягане на локуми, дава възможност за патетика, за морализаторстване, но нищо конкретно.

Изненади не се очакват и от по-малкия партньор в управлението. Заместник-председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Борис Ячев коментира: Имаме предварително взето решение, че ще гласуваме "против", още повече, че мотивите на БСП са смехотворни.

И групата на партия "Воля" отказа да застане зад искането на БСП.

От ДПС днес замълчаха и отказаха коментар. Тяхната позиция обаче стана ясна още миналата седмица, когато заместник-председателят на групата Йордан Цонев обяви, че ДПС ще гласува против правителството, но със свои аргументи и мотиви.

БСП внесе днес искането си за вот на недоверие на правителството с мотива, че управляващите не могат да се справят с корупцията, която социалистите определят като основен проблем пред българската държавност. Искането беше внесено с подписите само на 80-те депутати от БСП.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

От БСП обявиха мотивите си за поискания вот на недоверие на правителството

БСП обяви мотивите си за поискания вот на недоверие на правителството. Според партията кабинетът не може да се справи с корупцията, която от левицата определят като основен проблем пред българската държавност. Вотът е поискан с разбирането, че..

публикувано на 17.01.18 в 13:52

БСП внесе вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3"

БСП започва и инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС и Прокуратурата за работата на Българската акцизна централизирана информационна система /БАЦИС/, обяви по-рано заместник-председателят на ПГ на БСП  Жельо Бойчев , който откри още мотиви..

обновено на 17.01.18 в 12:01
Веселин Марешки

Групата на партия "Воля" няма да подкрепи вота на недоверие

Групата на партия "Воля" също няма да подкрепи вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, внесен от БСП с мотив "корупция". Веселин Марешки обясни защо:  Няма как да подкрепим вот на недоверие, внесен от формация, която е затънала до..

публикувано на 17.01.18 в 14:08
Борис Ячев

Обединените патриоти определиха мотивите за вота на недоверие като смехотворни

От "Обединени патриоти" определиха мотивите за вота на недоверие като смехотворни. Групата ще гласува "против", заяви депутатът Борис Ячев : Фактът, че БСП се люшка в продължение на близо месец и половина за това какви мотиви да има - помните имаше..

публикувано на 17.01.18 в 14:03