Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниела Василева, ръководител "Образование и социални дейности" в Габрово, е освободена

дом за деца "Хризантема", Габрово
Снимка: БНТ

Ръководителят на Дирекция "Образование и социални дейности" в Габрово Даниела Василева е освободена от работа по взаимно съгласие. 

Тя беше обвинена от вече бившата ръководителка на Центъра за деца с увреждания "Хризантема", че е била информирана за тормоза над децата, поверени на грижата на институциите, но не взела никакви мерки. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата в Габрово разширява проверката по сигнали за тормоз над деца с увреждания в града

Проверката ще обхване действията на всички длъжностни лица, на които е вменено да контролират работата в двата центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания. Предстои да бъде изяснено дали са извършвани проверки в центровете от съответните..

публикувано на 29.01.18 в 21:36

Нов екип поема грижата за децата в Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово

Нов екип от специалисти ще поеме грижата за децата в Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово, в който имаше случаи на насилие над децата. След дисциплинарното уволнение на ръководителя на центъра, служителите от персонала, които имат вина и..

публикувано на 27.01.18 в 12:59
Томислав Дончев

Т. Дончев: Децата от Дома за деца с увреждания в Габрово трябва да бъдат изведени от там

Децата от Дома за деца с увреждания "Хризантема“ в Габрово трябва да бъдат изведени от там, а домът трябва да бъде изграден отново. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по повод информацията за насилие спрямо децата от страна на персонала...

обновено на 26.01.18 в 16:15

Директорката на дом "Хризантема" в Габрово е уволнена дисциплинарно, тя ще се защитава по съдебен път

Групата на БСП в Общинския съвет в Габрово ще поиска оставката на директора на общинската дирекция „Образование и социални дейности" Даниела Василева. Според социалистите тя е пряко отговорна за работата на Центъра от семеен тип, за който се проверяват..

публикувано на 25.01.18 в 13:37

ДАЗД проверява случая в дома за деца с увреждания в Габрово

Премиерът Бойко Борисов внесе предложение до Министерския съвет за освобождаването на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Като мотив се посочва това, че не са били предприети адекватни мерки срещу..

обновено на 24.01.18 в 15:04

КЗД се самосезира за насилието над деца с увреждания в Габрово

Комисията за защита от дискриминация се самосезира по сигнала за насилие над деца с увреждания в Габрово. Според медийни публикации деца са били удряни и обиждани от персонала на габровския Център за настаняване от семеен тип. В Комисията за..

публикувано на 23.01.18 в 16:38

Потресаващо насилие в дом за деца и младежи с увреждания в Габрово

Видеоклипове показват как служители в дом за деца и младежи с увреждания "Хризантема“ заплашват и удрят настанените. Кадрите са заснемани в продължение на две години, но чак вчера станаха достояние на медиите, заради междуличностен конфликт между..

публикувано на 23.01.18 в 10:44