Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Романът за Васил Левски „Любовта и смъртта на първия след Бога“ ще бъде представен от 17:30 часа в Радио Стара Загора

Романът, посветен на Васил Левски, „Любовта и смъртта на първия след Бога“ на Неда Антонова ще бъде представен от 17:30 часа днес в Арт фоайето на Радио Стара Загора от Румен Леонидов.

Авторката се е стремила да представи Апостола с неговите човешки качества. По думите на Леонидов това е задълбочено проучване на неизвестни страни от съдебния процес срещу Левски и още за обречената му любов към една жена.

Преди срещата в Радио Стара Загора, организирана от Библиотека „Родина“ и Издателство „Факел“, Неда Антонова сподели:Още от категорията

Блокадите на пътя в Обручище ще продължат и следващата седмица

Блокадите на пътя Гълъбово- Мъдрец ще продължат и през следващата седмица до подписване на споразумение с пътната агенция за ремонт на отсечката. Това обявиха протестиращите от село Обручище, които трети ден блокират движението по пътя. Въпреки..

публикувано на 18.06.21 в 09:43

Трета акция за кръводаряване в Стара Загора

Третата акция от месеца на безвъзмездното кръводаряване се провежда днес в Стара Загора. Домакин е сдружение "Самаряни". Желаещите да дарят могат да го направят между 8:30 и 12:00 часа в сградата на сдружението.  Проявите са посветени на 14 юни – деня..

публикувано на 18.06.21 в 09:08

Нови екостикери за автомобилите от 12 юли

От 12 юли всички регистрирани в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ пунктове за извършване на годишни технически прегледи в цялата страна ще започнат да издават нови екостикери с чип.   Тези изисквания са за автомобили до 3 тона и..

публикувано на 18.06.21 в 09:05

110 нови случая на коронавирус у нас

Под процент са положителните проби от направените 13 668 теста. С коронавирус са установени 110 души през последното денонощие. В Сливенска област случаите са 3, Хасково 4, Ямбол 1, а в Стара Загора няма положителен тест за Ковид-19. През..

публикувано на 18.06.21 в 07:04

Отпада пълната блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец

Стачният комитет на протеста в гълъбовското село Обручище е преосмислил намерението си за пълна блокада на пътя Гълъбово - Мъдрец. Автомобили и автобуси ще бъдат пропускани периодично днес.  Жители на селото протестират вече трети ден с искане..

публикувано на 18.06.21 в 06:54

Смениха полицейски началници в Сливенско

По заповед на вътрешния министър Бойко Рашков са назначени нови полицейски шефове на три от районните управления в област Сливен – Нова Загора, Котел и Твърдица, потвърдиха от пресцентъра на ОДМВР Сливен. Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър..

публикувано на 17.06.21 в 19:08
Иван Ангелов

"Градус" завежда искове за милиони срещу Светослав Илчовски

"Градус" и бизнесменът Иван Ангелов завеждат искове за милиони срещу Светослав Илчовски . Това става ясно от официална позиция на дружеството. Причината е накърняване на имиджа на компанията и обезценяване на пазарната ѝ стойност заради твърденията на..

публикувано на 17.06.21 в 18:50
Андрей Живков

Министърът на енергетиката: Не виждам причина ТЕЦ "Марица-изток 2" да финансира "Берое"

"Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор при условие, че дружеството е на милиони загуба", това заяви служебният министър на енергетиката Андрей Живков относно ТЕЦ "Марица-изток 2" и футболния тим на "Берое". Старозагорският клуб е..

публикувано на 17.06.21 в 18:37
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Без училище и безплатно паркиране за празника на Ямбол

Празникът на Ямбол Свети Дух - 21 юни, понеделник, е обявявен за неучебен ден за всички училища на територията на общината по заповед на кмета Валентин Ревански, на основание чл. 44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и..

публикувано на 17.06.21 в 18:32

Чистят Хасково с нови машини за миене и метене

Община Хасково закупи две нови машини, с които ще може да се чисти по-добре града, съобщи кметът Станислав Дечев. По думите му с тази инвестиция ще се обърне повече внимание на чистота в крайните квартали на областния център. Той си постави..

публикувано на 17.06.21 в 18:13