Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на служителите на Пловдивския затвор

Снимка: Кремена Данева

Служителите в Пловдивския затвор излязоха на поредния си протест. Облечени в светлоотразителни жилетки, те отново призоваха за увеличение на заплатите им и за подобряване на условията на труд.

Протестиращите не отстъпват от основното си искане, а именно възнагражденията им да се изравнят с тези в сектор "Сигурност" на МВР:

Ние вече го тълкуваме, че се подиграват с нас. Под един закон сме с МВР, когато трябва да бъдем наказвани, сме по този закон, когато трябва да имаме някакви привилегии или нещо като заплати, ние сме други.

Вътре обстановката е доста напрегната. Около 100-120 лишени от свобода, един или максимум двама колеги отговарят за тях, това е липсата на кадри.

Да спрат с лъжите и да се седне на масата на преговорите и да се говорят истини, да се направят нещата, както трябва за нас. Недостатъчно пари – винаги това е оправданието, а ние сме един град хора – казват протестиращите.

Служителите от Пловдивския затвор ще се присъединят в късния следобед към колегите си от Съдебна охрана, които ще протестират пред Съдебната палата в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!