Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ПИБ съобщиха, че нямат ангажименти към сделката за ЧЕЗ, от "Уникредит" отказаха информация

Снимка: БГНЕС

От Първа инвестиционна банка съобщиха за "Хоризонт", че банката не е поемала ангажимент към финансиране на сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от дружеството "Инерком". Отговорът дойде след запитване - дали публикациите в чешкото издание "Лидове новини" за участие на банката в сделката отговарят на истината. 

От другата банка, която се сочи от "Лидове новини" като кредитор по придобиването на активите на ЧЕЗ - "Уникредит" отказаха коментар с мотива, че не обсъждат публично търговски взаимоотношения и нито потвърдиха, нито отрекоха, че имат отношение към сделката. 

Българската банка за развитие - третата институция, спомената в публикацията, още в неделя отрече да участва в сделката за ЧЕЗ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Гинка Върбакова, собственик на

"Лидове новини": "Уникредит Булбанк", ПИБ и Българската банка за развитие имат участие в сделката за ЧЕЗ

Чешкото издание "Лидове новини" твърди, че "Уникредит Булбанк", Първа инвестиционна банка (ПИБ) и Българската банка за развитие имат участие в сделката по закупуването на активите на ЧЕЗ в България. Две от българските банки са обещали отпускане на кредит..

обновено на 27.02.18 в 16:08

В. Вачков, "Лидове новини": Почти 1/2 от сделката за ЧЕЗ в България е финансирана с кредити от офшорни фирми

Почти половината от средствата за закупуването на активите на ЧЕЗ в България са осигурени с кредити, свързани с офшорни фирми. Това заяви в ефира на "Хоризонт" Веселин Вачков ,  директор на чешкото издание "Лидове новини", което  днес излиза с подробен..

публикувано на 26.02.18 в 08:20