Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

129 години навършва най-старата военна болница у нас - пловдивската

Снимка: БГНЕС

Нов скенер обслужва вече пациентите на военната болница в Пловдив. Здравното заведение днес отбелязва 129-ата годишнина от създаването си. Предвижда се в бъдеще то да стане университетска база с условия за развиване на академичен състав и обучение на студенти и специализанти.

Такива разговори вече са водени с Медицинския университет в града, съобщи директорът на болницата проф. Венцислав Мутафчийски. Той подчерта, че с използването на новия 16-срезов компютърен томограф, ВМА - Пловдив вече се вписва в стандартите за роля 3 по стандартите на НАТО.

От началото на годината болницата е оборудвана и с модерен ехограф, а от днес и с нова апаратура, отговаряща на последните тенденции в електрохирургията:

Такива са вижданията - да се развиват болниците, които са разположени в територията на страната, и да не чувства нито една периферна болница, че е като сираче от семейството на Военномедицинска академия. Като едно от основните неща в политиката на новото ръководство, това е грижата за персонала и за развитието на кадрите, каза д-р Мутафчийски.

Военна болница - Пловдив е едно от най-старите лечебни заведения в страната. В момента тя обслужва около 12 000 военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерството на отбраната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!