Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново нулево равенство между "Левски" и "Берое"

"Берое" отново за втори път през този сезон завърши при нулево равенство двубоя си от Първа лига срещу "Левски". Този път като гости заралии имаха няколко добри ситуации за гол, но мачът няма да се запомни като цяло с кой знае какви футболни достойнства.

През цялата среща малобройната публика на домакините не спря да хвърля снежни топки по терена, като в глупостта си феновете на "Левски" на няколко пъти уцелиха футболисти в синьо.

Александър Томаш не успя да разчита на новото попълнение Иван Бандаловски, който получи травма на загрявката и остана на резервната скамейка. В негово отсъствие пред вратаря Душан Перниш застана защитното каре в състав Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев и Матеус Леони, в средата на терена традиционно действаха капитанът Мартин Райнов и Карлос Охене, по десния фланг за първи път като титуляр стартира Рубен Бригидо, отляво бе голмайсторът на отбора Педро Еуженио, а зад централния нападател Мартин Камбуров бе Борислав Цонев.

Първото полувреме бе равностойно, като "Берое" имаше лек игрови превес и създаде по-чистите ситуации за гол. Първата от тях дойде в 9-та минута, когато Педро получи пас пред границата на наказателното поле и стреля фалцово в далечния ъгъл, но топката излезе в аут. В 18-та минута отново беройци можеха да поведат в резултата. При заучено изпълнение на ъглов удар топката попадна на волето на Мартин Райнов, но за жалост стражът на домакините Божидар Митрев изби. Третият страхотен шанс за заралии дойде 6 минути по-късно, когато Охене получи топката на скорост в пеналта, но ударът му мина встрани от целта. В ответната атака домакините за първи път показа зъби, като Габриел Обертан стреля подобно на Охене в аут.

В 29-та минута "Левски" изпусна златен шанс да открие резултата. Бившият нападател на "Берое" Станислав Костов направи страхотен пробив в наказателното поле на беройци, пусна пас към Паулиньо, чийто удар от около 13-14 метра бе избит с глава от голлинията от Иван Иванов.

Втората част започна с опасен удар на Филипе Нашименто от пряк свободен удар, който влизаше под гредата, но бе избит с вещина от беройския страж Перниш. Като цяло "сините" повече владееха инициативата и в следващите минути. Най-интересната ситуация обаче не бе голова. В 69-та минута Педро Еуженио направи откровена глупост, симулирайки нарушение, за което логично получи втори жълт и съответно червен картон и по този начин изостави отбора си в ключов момент.

До края на мача столичани не успяха да се възползват от численото си превъзходство и не създадоха положения пред вратата на Душан Перниш. С това нулево равенство "Берое" продължава да бъде 5 точки зад днешния си съперник и заема уверено четвъртата позиция в класирането с 9 точки преднина пред петия "Ботев", който обаче е с мач по-малко. Във вторник от 17:30 часа старозагорци са домакини на шампиона "Лудогорец". Поради наказания този двубой ще пропуснат Педро Еуженио и Борислав Цонев.

"Левски" - "Берое" 0:0

"Левски": Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолофсон, Иван Горанов, Филипе Нашименто - 10 мин. жълт картон, Хали Тиам, Роман Прохазка( 87 мин. - Антонио Вутов), Габриел Обертан - 62 мин. жълт картон, Паулиньо, Станислав Костов( 73 мин. - Серджиу Буш); старши треньор: Делио Роси

"Берое": Душан Перниш, Милен Желев, Иван Иванов, Камен Хаджиев, Матеус Леони, Мартин Райнов - капитан, Карлос Охене( 86 мин. - Павел Виданов), Рубен Бригидо( 62 мин. - Антон Карачанаков), Борислав Цонев - 22 мин. жълт картон( 73 мин. - Кохей Като), Педро Еуженио - 43 мин. жълт картон, 69 мин. втори жълт и червен картон, Мартин Камбуров - 20 мин. жълт картон; старши треньор: Александър Томаш

Главен съдия: Николай Йорданов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Колоездачи от „Траяна Триатлон“ стартират в Австрия

Четирима възпитаници на старозагорския клуб „Траяна Триатлон“, водени от треньора Мартин Гарчев, са в Австрия за участие в силно състезание по колоездене. „Искаме да сверим часовниците си в първото ни състезание извън България и в първото ни..

публикувано на 15.08.24 в 09:28
PFC Beroe Stara Zagora

"Берое" прати бразилец във Виетнам

ПФК "Берое" преотстъпи своя футболист Уерик Каетано на виетнамския клуб "Да Нанг" . Това съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Каетано подписа с "Берое" в началото на 2024-а година и изигра 17 мача със зелено-бялата фланелка, в..

публикувано на 14.08.24 в 16:52

Грации от „Елит“ тренираха в планината

Възпитаничките на старозагорския СКХГ „Елит“ проведоха подготовка на планина. В Родопите грациите и тренираха и пътуваха, за да опознаят красотата на българските планини. „В момента работим с ансамбъла, в който има две нови гимнастички, а той е..

публикувано на 14.08.24 в 14:45

Казанлъшката шахматистка Ния Малчева спечели първо място при деца на турнир в Чехия

Казанлъшката състезателка по шахмат Ния Малчева спечели първо място на състезание в чешкия град Рожнов под Радхощем, съобщават от местната администрация в официалната си интернет страница. Малчева е на десет години, а заедно с титлата, спечели и звание..

публикувано на 14.08.24 в 14:35

Ивайло Тонев се завръща в Стара Загора

Мъжкият баскетболен "Берое" обяви поредното си ново попълнение за новия сезон. В Стара Загора се завръща Ивайло Тонев. Той е роден в Хасково преди 25 години.  Играл е в "Шампион 2006", ЦСКА, "Академик" Пловдив, "Ямбол", "Черноморец".  Миналата..

публикувано на 14.08.24 в 14:11

Диян Иванов: Надявам се до няколко години да имаме и мъжки тим на ФК "Траяна"

Диян Иванов е треньор в детско-юношеската школа на ФК "Траяна". Той се занимава с родените през 2013 година деца. Наскоро неговите възпитаници се върнаха от лагер в Созопол, като бяха в курорта "Каваците". "В клуба ни тренират деца от най-големите,..

публикувано на 14.08.24 в 11:55

Скейтборд клуб Стара Загора дава безплатни уроци на начинаещи

Безплатни тренировки по скейтборд ще се провеждат в парк Артилерийски, съобщи за Радио Стара Загора Стефан Тонев от скейтборд клуб Стара Загора.  Занятията са предназначени за деца от всякакви възрасти, като целта е да се засили интересът към..

публикувано на 13.08.24 в 15:27

Красимир Мечев: Ще се опитаме да бъдем сред отборите в челото на шампионата

"Започнахме добре първенството в Югоизточната В група с две победи. Първо като гости в Свиленград, сега у дома с тима на "Атлетик" Куклен. Имаме доста нови момчета в тима, като състава е смесица от рутина и млади играчи. Надявам се да играем още..

публикувано на 13.08.24 в 13:20

Американска баскетболистка пристига в Стара Загора

Женският баскетболен отбор на "Берое Стара Загора" обяви първото си чуждестранно попълнение за новия сезон. Това е американският гард Рейчъл Териът. Тя е на 30 години и идва от шампиона на Беларус БК „Минск“, където миналия сезон регистрира средно на..

публикувано на 13.08.24 в 12:19

Тежкоатлетите ще подновят тренировки

През следващата седмица възпитаниците на клуб по вдигане на тежести „Аполон“ ще подновят тренировъчния процес. Изключение са двамата национали Валентин Генчев и Габриел Маринов, които не са спирали подготовка. Пред тях са участия в европейско и..

публикувано на 13.08.24 в 09:35