Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" и "Пирин" със скучно реми

"Верея" не успя да победи "Пирин" пред около 150 зрители на стадион "Трейс арена". Старозагорци пропуснаха шанса да изместят петия в класирането "Ботев" и остават на шестата позиция в Първа лига.

Наставникът на "Верея" Благомир Митрев не можеше да разчита за днешния мач на наказания Георги Андонов, но в групата попадна новото попълнение Мохамед Шемлал. Пламен Колев бе избран този път да започне на вратата, в защита действаха отдясно наляво Здравко Илиев, Илия Мунин, Веселин Минев и Костадин Слаев, в центъра на терена оперираше триото Венцислав Бенгюзов, капитанът Елиаш и Милен Танев, по крилата атакуваха Илиян Йорданов и Антон Огнянов, а на върха на атаката бе таранът Валери Домовчийски.

Двубоят започна равностойно, като липсваха чистите ситуации и пред двете врати. Изобилстваха грешките при организирането на атаките и за двата отбора, което донякъде се дължеше и на тежкото състояние на терена на "Трейс арена" след изсипалия се през миналата седмица сняг и ниските температури в Стара Загора. Първата сериозна ситуация за гол дойде чак в 31-та минута, когато гостите сгрешиха при изнасянето на топката, Венцислав Бенгюзов напредна в полето на "Пирин", подаде надясно към Илиян Йорданов, той технично прехвърли стража на гостите Георгиев, но Костадин Ничев изби от голлинията. След това кълбото стигна до Антон Огнянов, той потърси контакт със съперник на границата на пеналта, но съдията Ставров подмина падането му. Няколко минути по-късно Огнянов нахлу на скорост в полето на "орлетата", но нямаше кой да засече успоредния му на голлинията пас.

Второто полувреме започна силно за "Верея", като тимът на Благо Митрев вдигна оборотите. В 48-та минута Илия Мунин засече с глава центриране, но топката мина на сантиметри встрани от целта. За съжаление на малцината фенове на стадиона верейци не успяваха да материализират териториалното си предимство в опасни атаки. Втората най-чиста ситуация в мача дойде чак в 84-та минута и бе донякъде идентична с тази през първата част. Антон Огнянов получи шанс да нанесе опасен удар, вратаря изби, топката отново попадна у Огнянов, чийто втори удар бе избит от голлинията от Юлиян Попев.

С тази точка "Верея" запазва шестата позиция в класирането на Първа лига с актив от 32 точки, с 4 повече от седмия "Локомотив" Пловдив. В четвъртък от 12:30 часа верейци гостуват на столичния "Славия".

"Верея" - "Пирин" 0:0

"Верея": Пламен Колев, Здравко Илиев, Илия Мунин, Веселин Минев, Костадин Слаев, Венцислав Бенгюзов, Елиаш - капитан, Милен Танев, ( 69 мин. - Савио Нсереко), Илиян Йорданов( 57 мин. - Симеон Мечев), Антон Огнянов, Валери Домовчийски; старши треньор: Благомир Митрев

"Пирин": Георги Георгиев, Александър Башлиев, Костадин Ничев - 55 мин. жълт картон, Димитър Митев - 59 мин. жълт картон, Юлиян Попев - капитан, Анти Рения( 90 мин. - Флорент Боджадж), Антон Костадинов, Димитър Благов, Конър Хендерсън, Аймен Суда, Радослав Кирилов; старши треньор: Милен Радуканов

Главен съдия: Станислав Ставров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43