Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Верея" отписа мача със "Септември" и логично загуби

Снимка: БФС

"Верея" загуби последния си мач от редовния сезон в Първа професионална футболна лига. Тимът на Благомир Митрев очевидно бе отписал гостуването си на столичния "Септември" и логично загуби с 0:2.

Благомир Митрев заложи на младежкия национален Даниел Наумов под рамката на вратата след кошмарния мач на другия страж Пламен Колев в мача с "Ботев" преди 4 дни, в защита действаха Здравко Илиев, Пламен Тенев, Илия Мунин и Веселин Минев, халфовата линия бе съставена от национала на Габон Юлис Ндонг, Денислав Станчев и Симеон Мечев, по крилата атакуваха Савио Нсереко и Милен Танев, а централен нападател бе Венцислав Христов. Цялата резервна скамейка бе съставена от млади футболисти - вратаря, преотстъпен от "Берое" Богомил Цинцарски и полевите футболисти Стелиян Тенев, Трифон Панев, Михаил Димитров, Тодор Иванов, Атанас Панов и Атанас Георгиев. Единствен Венцислав Бенгюзов бе наказан, а решението много от опитните играчи на тима като Пламен Колев, Иво Иванов, Костадин Слаев, Елиаш, Илиян Йорданов, Антон Огнянов, Георги Андонов, Валери Домовчийски да останат извън групата бе странно с оглед на факта, че в следващите две седмици "Верея" няма да играе официален мач. В игра през второто полувреме се появиха младите Стелиян Тенев, Атанас Панов и Михаил Димитров.

Първото полувреме се игра в приспивно темпо пред абсолютно празните трибуните на националния стадион "Васил Левски". Не се стигна до нито една интересна ситуация пред която и да е от двете врати. Това донякъде бе логично с оглед факта, че домакините от "Септември" останаха във втората осмица и тепърва ще се борят в безкрайните плейофи за оставане или европейски бараж, докато "Верея" се класира за първата шестица с огромен точков пасив от призовите места, което означава, че в следващите 2 месеца ще играе само за здраве и удоволствие.

Втората част започна ударно за домакините. В 47-та Мирослав Будинов откри резултата с глава след центриране на Иван Тилев. Защитата на старозагорци проспа ситуацията и остави напълно непокрит централният нападател на "Септември" в наказателното поле.

В 60-та минута вратарят Даниел Наумов остави верейци в играта, отразявайки диагонален удар от около 12 метра на Борис Галчев. Нямаше какво да стори обаче Наумов 11 минути по-късно, когато Мартин Тошев овладя центрирана топката в наказателното поле и изпревари стражът на гостите, вкарвайки топката в мрежата за 2:0. Малко по-късно Наумов отрази хубав шут на Галчев от фаул. До края на срещата неговите съотборници така и не успяха да затруднят противниковия вратар Валентин Галев.

"Верея" завърши редовния сезон на шесто място с 35 точки. В първия мач от първата шестица заралии гостуват на лидера "Лудогорец". Двубоят все още не е насрочен, но ще се проведе в последните дни на месец март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

130 мериха сили в турнира за Купа „Верея“

В спортна зала „Иван Вазов“ завърши 35-тото издание на турнира по киокушин карате за Купа „Верея“. В битките се включиха около 130 бойци от почти всички центрове в страната. „Много силно състезание, не очаквахме толкова състезатели“, обобщи пред..

публикувано на 27.04.24 в 18:03

Легендата Емил Костадинов се срещна с млади футболни таланти на Гурково

В истински празник на футбола се превърна срещата на легендата Емил Костадинов с учениците на гурковското средно училище „Христо Смирненски“.  Героят от "Парк де Пренс" бе в подбалканския град по покана на кмета Кънчо Папазов, с който са приятели,..

публикувано на 26.04.24 в 18:56

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39