Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хирурзите от болницата в Добрич оттеглиха оставките си

| обновено на 27.03.18 в 15:54

Хирургичното отделение в многопрофилната болница в Добрич няма да бъде затворено. Петимата специалисти в него са оттеглили оставките си, подадени на 20 февруари. Тяхното недоволство беше заради отказа заплатите им да бъдат увеличени от януари тази година. Отделението беше заплашено от затваряне заради подадените оставки. Директорът на болницата д-р Трифон Йорданов информира, че трудностите не са преодолени, но оставките са били оттеглени преди дни.

„След множество проведени разговори се стигна до положителен резултат - напусна само един от лекарите, работещи в хирургично отделение. Жителите на област Добрич могат да бъдат спокойни, че хирургичното отделение продължава работата си със същия обем и дейност".

В момента в отделението работят шестима лекари, двама от които са специализанти.

Новината за предстоящата смяна на директора на многопрофиланата болница обаче предизвика вълна от оставки в здравното заведение.  Окончателното решение ще бъде взето на общото събрание на лечебното заведение на 12 април. В момента тече едномесечното предизвестие на Йорданов, според когото най-големият проблем на здравното заведение остава кадровото обезпечаване.

"Само за този месец, в период на напускане са двама лекари и 6 медицински сестри"

Йорданов допълни, че има информация за подготвени оставки на специалисти и от други отделения, както и че до момента той не знае какви са мотивите за освобождаването му.

"Това решение за промяна е учудващото за съвета на директорите".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!