Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелени Балкани" популяризират опазването на прилепите

От 16:00 часа днес Сдружение "Зелени Балкани" ще превърнат къщичката за приказки в един от моловете на Стара Загора в чудна пещера, а четенето на  „Приключенията на Дарки“ ще запознае малките посетители с интересния свят на любопитното прилепче. Дейността е част от Проект „Диви съседи“ – опазване на редките видове, обитаващи сградите в Стара Загора“. 

„Проектът цели решаването на един от най-актуалните и сериозни проблеми, свързани с унищожаването на защитени видове в национален мащаб, а именно – унищожаването на индивиди и техните местообитанията им по време на мерките за енергийна ефективност и санирането на сградите“, каза за Радио Стара Загора Елена Тилова от „Зелени Балкани“:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Близо 3500лв. събраха деца в подкрепа на кауза на „Самаряни“

3417,60лв. е сумата, която децата от образователен център „Ние, врабчетата“ са събрали в рамките на благотворителна кампания , проведена от тях в подкрепа на каузата „Детството не бива да боли“ на „Самаряни“ в Стара Загора. Средствата ще бъдат..

публикувано на 28.08.24 в 16:56

Спортното училище в Стара Загора започва учебната година на 2 септември

Спортно училище „Тодор Каблешков“ по традиция ще открие учебната година първо в Стара Загора, близо две седмици преди останалите учебни заведения. Тържествено първият звънец ще бие на 2 септември от 9.00 часа, информират от община Стара Загора...

публикувано на 28.08.24 в 16:38

Над 8100 са заявените до момента целеви помощи за отопление

В област Стара Загора 8142 са подадените до момента заявления-декларации за отпускане на целева помощ за отопление през предстоящия отоплителен сезон. От тях са одоборени и издадени з аповеди за отпускане – 5685, откази – 716, в процес на обработка са 1741..

публикувано на 28.08.24 в 16:33

Общинските съветници на Болярово заседаваха извънредно

Съветниците на община Болярово дадоха единодушно съгласие за внасяне на мотивирано предложение в министерството на образованието и науката за учебната 2024/2025 г. в Списъка на Средищните детски градини и училища да бъде включена ДГ “Здравец“ и филиали,..

публикувано на 28.08.24 в 16:16

Леко увеличение на безработицата в Старозагорско през юли

Леко увеличение на безработицата в областта отчитат за последния месец от Бюрото по труда. За месец юли равнището на безработица в Старозагорско е 4,5%, което е по-ниско от средното за страната - 5,4 на сто, но спрямо предходния месец юни се покачва с..

публикувано на 28.08.24 в 15:49

Увеличават се първокласниците в Казанлъшко

Всички 26 училища в община Казанлък ще открият новата учебна година в утрото на 16 септември /понеделник/ с официални тържества, а данните на общината сочат, че тази година учениците се увеличават. Традиционно и тази година те ще получат лични подаръци..

публикувано на 28.08.24 в 15:48

Шофьор на автобус в Стара Загора намери и върна голяма сума пари

Шофьор на автобус н амери голяма сума пари и ги върна на собственика им. Водачът открил торбичка с над 400 лева , забравени в управлявания от него автобус по линия 26 в Стара Загора. Мъжът предал откритите средства, съставен бил..

публикувано на 28.08.24 в 15:13
село Скобелево

Жители на Скобелево искат изселването на конфликтна фамилия

Жителите на павелбанското село Скобелево организираха протест с искане да бъде изселена конфликтна фамилия. Новодошлите преди месец роми са обвинявани за серията кражби и посегателства в домовете и стопанствата на хората. Семейството вече е печално..

публикувано на 28.08.24 в 13:28

Благотворителна тренировка подкрепя млади футболисти

Боен клуб “Атила” и приятели се включват в дарителската кампания "Да помогнем на ФК "Траяна". От 19,00 часа на игрищата, заключени  между Плувния басейн и  зад Централна поща в Стара Загора  ще се проведе благотворителна тренировка в помощ на клуба...

публикувано на 28.08.24 в 13:04
Снимката е илюстративна.

Ниски добиви от слънчоглед, срив в цената на пшеницата и поредна трудна година за зърнопроизводителите

Зърнопроизводителите в страната отчитат едни от най-ниските добиви от слънчоглед за последните десетилетия. Продукцията от маслодайната култура през настоящата стопанска година варира от 50 до 150кг. от декар, което представлява драстичен спад...

публикувано на 28.08.24 в 12:18