Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири фирми участват с оферти за реконструкция на пътя Тулово-Мъглиж

На 9 май ще бъдат отворени ценовите оферти за  реконструкция на пътя Тулово-Мъглиж. Заявки за участие са подали 4 фирми. Отсечката с дължина 1800 м. е част от най-прекият главен път свързващ Южна със Северна България през Прохода на Републиката. Ако няма обжалвания на резултатите, същинските ремонти могат да започнат до месец и да приключат до края на август. Общината е теглила дългосрочен заем от 800 000 лв. за  цялостната рехабилитация на пътния участък, съобщи заместник-кметът на община Мъглиж Душо Гавазов:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вандалски прояви налагат монтирането на камери в двата гробищни парка на Стара Загора

Двата гробищни парка на Стара Загора на „Хрищенско шосе“ и до село Богомилово са в прилично състояние, окосени и почистени, съобщи в ефира на Радио Стара Загора във връзка с предстоящата утре Черешова Задушница директорът на Общинско предприятие..

публикувано на 21.06.24 в 15:44

В Стара Загора връчиха награда на името на строителя на президентския дом в Бояна

Випуск 2024 на Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия „Любор  Баер“ получи дипломите си за завършено средно образование с успех над „Много добър 5:00“.   Във всяка от петте паралелки има отличници. Към завършилите124-ма..

публикувано на 21.06.24 в 15:15
Хасково

В 152 секции ще гласуват в Хасковско на извънредните избори за общински съвет

Днес е последният ден от предизборната кампания за извънредните избори за общински съвет в Хасково, насрочени за 23 юни. До вотът се стигна, след като съдът касира резултатите от изборите на 29 октомври миналата година. Общо 337 са..

публикувано на 21.06.24 в 14:55

Детски забавления за безопасно лято в Стара Загора

Детски забавления под мотото „Безопасно лято в града“, посветено на пътната безопасност, ще се проведе в петък 21 юни, от 17:00 часа, източно от сградата на Община Стара Загора. От СНЦ „Аз съм бъдещето, пази ме“, канят всички деца на възраст от 3..

публикувано на 21.06.24 в 14:35

Дълголетниците в Шипка са пример за единство и стоицизъм в трудностите

Седмица след опустошителната буря с градушка, която нанесе сериозни материални щети на къщите и дворовете в гр. Шипка, в пенсионерския клуб се организира среща на мъдростта с младостта “ 90 +“.  „Всички 18 дълголетници, над 90 години, най-възрастният..

публикувано на 21.06.24 в 14:34

Лимоните и ягодите са единствените плодове, чиито цени бележат ръст

Стабилен и спокоен остава пазара на хранителните стоки от потребителската кошница. При основните продукти единствено свинското и пилешкото месо са с по-високи цени спрямо същия период на миналата година. Това съобщи за Радио Стара Загора Владимир..

публикувано на 21.06.24 в 13:40

Казусът „Бедечка“ е популярна марка на Стара Загора в цялата страна

Десетки събития в сферата на културата, спорта, изкуството, музиката и граждански активности са включени в тазгодишното, второ издание на алтернативния фестивал с кауза „На зелено“ или „Бедечка фест“, организирано от Творчески колектив „На улицата“...

публикувано на 21.06.24 в 13:32

16-то издание на „Празника на слънцето, билките и водата" в Старозагорски минерални бани

16-тото издание на „Празника на слънцето, билките и водата" в Старозагорски минерални бани тази година ще бъде в навечерието на Еньовден на 23 юни. Провеждането на традиционния ритуал бе изместено с един ден заради предстоящата в събота Черешова..

публикувано на 21.06.24 в 12:07

Колко седмокласници в Старозагорско не се явиха на изпита по математика?

Изпитът по математика за седмокласниците в Старозагорско започна навреме във всичките 91 училища , в които се провежда, увери началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Милена Йолдова. Бъдещите гимназисти, които имат..

публикувано на 21.06.24 в 12:00
проф. Йовчо Йовчев дмн, Изпълнителен директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

По-високи заплати за медицинските специалисти и персонала на УМБАЛ „Професор Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора от 1 юли

От 1 юли с решение на Съвета на директорите се определят нови основни месечни възнаграждения за медицинските специалисти и персонала на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Професор Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора...

публикувано на 21.06.24 в 10:16