Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вероятно става въпрос за самоделна бомбичка

Пет деца в Добрич са пострадали при взрив

Децата играели с буркан с неизвестна течност, която избухнала в ръцете им

| обновено на 04.05.18 в 18:07
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура - Добрич ще съгласува действията си с Отдела за закрила на детето по случая, при който пет деца пострадаха в Добрич при взрив на буркан с неустановена течност. Три от децата са настанени за лечение в многопрофилната болница в Добрич, четвъртото е транспортирано в очна клиника във Варна, всички са без опасност за живота. Веществото се изследва, по първоначални данни става дума за самоделна бомбичка.

Децата, на възраст от около десет години, са играели в двора на Студентските общежития в Добрич, собственост на "Жилфонд Инвест". По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са играли с буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривява.

Директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов обясни: 

"Две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология с изгаряния по крайниците и едно от децата е настанено в отделение по неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб".

По думите на окръжния прокурор в Добрич Пламен Николов, не може да се говори за престъпление, тъй като децата са малолетни:

"Всичките имат проблеми с чуването, имат набити стъкла по лицата. Не сме се дистанцирали от случая, защото няма престъпление, но от Отдела (за закрила на детето) трябва да помислят дали да не предложат някакви санкционни процедури по отношение на родителите, заради това че не са осъществили контрол върху децата си. Какво търсят децата в учебен ден, посред бял ден на улицата с пиратки?  Родителите да дадат отговор на тези въпроси", коментира прокурор Йорданов. 

От комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните информираха, че все още нямат официална информация от полицията по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!