Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме празника на Светия Дух, който е и Ден на Ямбол

Снимка: община Ямбол

Днес - понеделникът след Петдесятница, е празникът на Светия Дух. Той е източникът на всичко живо, подчертават богословите. Светият Дух обогатява човека с духовни дарове и плодове, пише в Евангелието на Матей. Празникът на Светия Дух винаги се отбелязва след вчерашната Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите и даруването им с Божествената му благодат.

Денят на Ямбол се отбелязва всяка година на големия християнски празник Свети Дух. Празничният ден ще започне с литургия в най-старата ямболска църква "Света Троица". Непосредствено след ритуала по издигане на знамената и словото на кмета започва тържествената сесия на Общински съвет – Ямбол. 

Повече подробности от кореспондента ни Даниела Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Боклуци и автомобилни гуми горят край старозагорското село Яздач

Горят отпадъци край старозагорското село Яздач, сред тях и автомобилни гуми, от които излиза черен дим. Сигнал за огъня е подаден около 14:20 часа, съобщиха за Радио Стара Загора от пожарната.  Изпратени са два екипа огнеборци - един от Чирпан и един от..

публикувано на 04.07.24 в 14:44

Тракийски университет организира безплатен скрининг на българите в Албания

Преподаватели и студенти от Медицинския колеж към Тракийския университет- Стара Загора извършиха първи по рода си безплатен скрининг сред българската общност в Албания. Инициативата се проведе на 29 и 30 юни, когато излязоха и резултатите от..

публикувано на 04.07.24 в 12:34

Старозагорка даде над 5000 лв. на телефонни измамници

С над 5000 лв. се раздели старозагорка след като стана жертва на телефонна измама.  На 03.07.2024 г. в Първо РУ - Стара Загора се е явила 65-годишна жена от гр. Стара Загора, която заявила, че на 02.07.2024 г. е получила обаждане по интернет приложение..

публикувано на 04.07.24 в 12:06

Двама в болница след скандал в Паничерево

На 03.07.2024 г., в 15:10 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение от ФСМП - Гурково за приети две лица с порезни рани.  На място е установено, че в с. Паничерево, общ. Гурково, след възникнал скандал, 51-годишен мъж е нанесъл порезна рана в областта..

публикувано на 04.07.24 в 11:47

Назначен е управител на новосъздаденото общинско предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“

Със Заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, за ръководител на общинското предприятие „Арт Сцена – Стара Загора“ е назначен проф. Генко Гешев, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.  Предприятието бе подкрепено, с пълно мнозинство,..

публикувано на 04.07.24 в 11:39

Областният съвет на БСП в Стара Загора декларира подкрепа към новото партийно ръководство

Областният съвет на БСП-Стара Загора изрази пълна подкрепа на действията, предприети от новото ръководство, начело с и.ф. председател Атанас Зафиров и единодействието с всички идейни течения в БСП, както и с левите политически формации. Новият курс към..

публикувано на 04.07.24 в 11:29

Катастрофа затруднява движението по магистрала "Марица" при "Капитан Андреево"

Ограничено е движението по магистрала "Марица" при пътен възел "Капитан Андреево" в посока ГКПП "Капитан Андреево" поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се осъществява по пътните връзки на пътния възел и се регулира от..

публикувано на 04.07.24 в 10:03

Старозагорски фармацевти излязоха на мълчалив протест

Около 20 фармацевти се събраха на протест пред Здравната каса в Стара Загора тази сутрин. Те са срещу предложеното изменение на Наредба 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. С надписи „справедливост и..

публикувано на 04.07.24 в 10:00

200 дка предимно широколистни гори са изгорели в Старозагорско

Около 200 дка предимно широколистни гори са изгорели при пожари от началото на този пожароопасен сезон на територията на Държавното горско стопанство в Стара Загора. "През миналата седмица при пожар в село Помощшник на територията на нашето..

публикувано на 04.07.24 в 09:54

Почти без валежи и по-топло време днес

Днес ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно Рило-Родопската област, ще има валежи, в отделни райони придружени от..

публикувано на 04.07.24 в 06:15