Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев изрази надежда, че посещението на премиера в Москва ще даде резултати

| обновено на 30.05.18 в 15:03
Снимка: kremlin.ru

Президентът Румен Радев изрази надежда, че посещението на премиера Бойко Борисов в Москва ще даде резултати на поставените от него въпроси при скорошната му среща с руския президент.

„Виждате съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво, виждате и споразумението между ЕС и „Газпром“. Аз поставих много ясни въпроси, по време на моята визита, за възможностите за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси, а също така и за по-добри условия на присъствието на нашия бизнес в Русия. Много се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности“. 

"Няма война между институциите, но има напрежение“, каза още президентът Радев, като в същото време изтъкна "важното значение на националните интереси".   
"Трябва да  гледаме какви са целите пред нас така, че българските граждани да имат много по-голяма сигурност, да имат високо качествен стандарт на живот."

Като важен приоритет Румен Радев определи реализацията на проекта АЕЦ "Белене".
"Нека да дадем шанс на българското правителство да анализира всички тези варианти, които предлага, да се вдигне мораториума и да се предложи решение, но както вече  казах, това решение трябва да изключва финансовия риск за държавата. И много важно е да има действащи механизми за контрол на ядрения ресурс."


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!