Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата с двойните стандарти беше темата за срещата на евродепутата Ангел Джамбазки с кюстендилци

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Борбата с двойните стандарти беше темата за срещата на евродепутата Ангел Джамбазки с кюстендилци в залата на Килийното  училище.

Кампания от поредицата срещи на групата на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ е  да се противопостави на двойните стандарти в отношението към българските работници в ЕС, двойния стандарт в храните, двойният стандарт по отношение на законодателството. 

В понеделник има гласуване в комисията по транспорт в ЕП по спорния пакет "мобилност". Той засяга доходите на повече от 150 000 български семейства, пряко свързани с транспорта. Тази сфера е трета в бюджета на българската икономика след енергетиката и туризма, отбеляза Джамбазки. Участници в срещата попитаха кога и как ще бъде изграден транспортен коридор-8, и откъде ще мине трасето. 

"По него върви транспорта от Азия към Европа към Италия, може да минава по него ирански газ, може да минава азерски газ, може да минават камиони може да минават стоки. Това е добре за региона, добре е да има този коридор, да свърже най-сетне Черно море в Бургас и Варна със стария български хубав град Драч, който днес се казва Дурас в албанска територия и оттам с Италия. Ние имаме голям интерес от това."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!