Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Гроздева идва на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет в Стара Загора

От 7 до 10.06.2018г. Стара Загора и Клубът по спортна стрелба „Августа 1992” ще бъдат домакини на Държавното първенство по спортна стрелба с малокалибрен пистолет за 2018г. На Стрелкови комплекс „Лозенец” очакват идването на най-добрите в момента български състезатели като двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, трикратен носител на бронзов медал от Олимпийски игри и осем пъти европейска шампионка, Антоанета Бонева – многократна медалистка от Европейски първенства и Световни купи, Самуил Донков - участник в Олимпийските игри в Рио и медалист от Световни купи и др.

Състезанието се организира под егидата на „Български Стрелкови Съюз”  с подкрепата на Министерството на Младежта и Спорта  и Община Стара Загора.

По време на състезанието спортистите ще се борят за покриване на нормативи за участие в Световното първенство през месец септември в Република Корея.

На 07.06. /четвъртък/ след 13.00ч. ще се проведат официални тренировки, проверка на документи и оръжие.

На 08.06. /петък/ от 8.00ч. до 16.00ч. ще се проведат стрелбите в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет” за момчета, момичета, юноши и девойки.

На 09.06. /събота / от 8.00 до 11.00ч. ще се състезават жените в упражнението  „30+30 изстрела Спортен пистолет”.

Атрактивната дисциплина „2х30 изстрела бърза стрелба” ще се проведе от 11.30 до 16.00 ч. В нея за разпределение на медалите ще се борят мъжете и юношите.

Те ще премерят сили и в дисциплината „60 изстрела с прецизен пистолет на 50м” на 10.06. /неделя/, от 8.30 до 15.00ч.

Награждаването на победителите ще се извърши до половин час след приключване на всяко упражнение.

В Стара Загора очакваме още Мирослава Минчева – Европейска шампионка за девойки и медалистка от Младежки Олимпийски игри и Европейски първенства за девойки, Кирил Киров – сребърен медалист от Европейско първенство за юноши, Събин Чаушев - 4-то място на Световно първенство и неколкократен медалист от Европейски първенства и Лидия Ненчева- неколкократна медалистка от Европейски първенства за девойки и Младежки Олимпийски игри.

Клубът по спортна стрелба в Стара Загора е създаден през 1947г. Неговите състезатели Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов притежават два световни рекорда в спортната стрелба, които не са подобрени вече повече от 25 години, а треньорът им Георги Кочеренко, е все още главен треньор на клуба. Община Стара Загора осигури през 2006г. ново стрелбище, което позволява домакинство на състезания от Държавния спортен календар и от международен мащаб.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Берое" пусна абонаментни карти по 200 лв.

Абонаментните карти на "Берое" за сезон 2024/25 вече са налични , съобщиха от клуба. Сезонните карти, които дават право на посещение на домакинските двубои от efbet Лига и Купата на България, може да закупите от фен магазина зад Съда (ул. "Захарий..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

Силен финал на сезона за плувци от клуб „Траяна“

В Пазарджик бе проведен последният летен шампионат по плуване. По сините коридори стартираха 328 състезатели от 59 български клуба във възрастова група юноши и девойки младша възраст. „От „Траяна“ участваха 15 състезатели“, съобщи за радио..

публикувано на 23.07.24 в 14:57

"Берое" започна сезона с победа

"Берое" започна новия сезон в първенството с успех. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари се наложиха с 1-0 при гостуването си на новака "Септември" на старта на шампионата. Интернационалната селекция на старозагорския тим изигра добър мач и заслужено се..

публикувано на 22.07.24 в 23:13

Талант от ДФК "Шампион" ще бъде на проби в Загреб

В края на миналия месец ДФК „Шампион“ Стара Загора имаше последно изпитание преди лятната пауза. Играчите на клуба участваха в силен международен турнир в Несебър. Старозагорци постигнаха победи над връстниците си от „Академик“ Свищов и..

публикувано на 22.07.24 в 14:44

Мария Атанасова покри норматив за световно първенство

На 15 юли в София бе проведена контрола на националния отбор по спортна стрелба за покриване на норматив за участие в световното първенство в Перу за юноши и девойки. Възпитаничката на старозагорския клуб „Августа 1992“ Мария Атанасова постигна..

публикувано на 21.07.24 в 15:24

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26