Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП е готова с алтернатива "Визия за България"

| обновено на 10.06.18 в 19:02
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП е готова с алтернатива "Визия за България" и тя ще бъде представена на национално съвещание на партията на 21 юли. Това става ясно от изявление на лидера на социалистите Корнелия Нинова по време на днешното заседание на Националния съвет на БСП, цитирано от пресцентъра на партията. 
Нинова припомни, че по време на първия си мандат премиерът Борисов  е обещал да вкара в затвора всички престъпници и виновните за кражбите на прехода, но това не се е случило. 
От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93-то място по качество на пътищата и тази мисия на Борисов не е изпълнена, споделя Корнелия Нинова. 
На закрито заседание НС на БСП обсъди и доклада за модернизацията на Българската армия и въоръжените сили на страната, който беше одобрен от парламента тази седмица и с подкрепата на Левицата. Депутатите от БСП подкрепят финансирането на военните проекти под условие, че разходите за отбрана не надвишават 2% от БВП. Депутатът Атанас Зафиров: 
"В този дух е и декларираната от нашите народни представители подкрепа за двата модернизационни проекта, въпреки че сме наясно с всички слабости в тези проекти, даваме една политическа подкрепа, която обаче е под условие". 
Националният съвет на БСП подкрепя напълно лидера Корнелия Нинова по въпроса за Истанбулската конвенция. Това заяви депутатът Атанас Зафиров. Крум Зарков от БСП не допусна варианта БСП да бъде изключена от Партията на европейските социалисти, заради сдържаната си позиция относно Истанбулската конвенция: 
"Няма никаква промяна в нашата позиция и няма да има, независимо от всички спекулации". 
Заседанията на Националния съвет продължават. На него е била приета и декларация, касаеща пакета за мобилност, засягащ международните преводи и превозвачи и техните условия на труд. 
Евродепутатът Петър Курумбашев изрази позиция, че въвеждането на дигиталните тахографи за ТИР-превозвачите трябва да се отложи до 2028 година. Международният транспорт е изваден от обхвата на директивата за командировани работници, добави като положителен факт Курумбашев. По думите гласуваният с така взетите решения по пакета мандат на транспортната комисия може да бъде атакуван и да се поиска прегласуване в ЕП. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Националният съвет на БСП заседава днес

Депутатите от БСП подкрепят финансирането на военните проекти под условие, като при окончателната ратификация в пленарната зала те ще могат да гласуват и по различен начин. Така народният представител Атанас Зафиров отговори на критиките на негови..

обновено на 10.06.18 в 11:57