Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора

Съветници от левицата оспорват решение на Общинския съвет

Съветниците от левицата в Стара Загора депозираха жалба в Районната прокуратура и областната администрация, в която оспорват решение, гласувано на сесия на Общинския съвет през май. Става дума за промяна на статута от публична в частна общинска собственост на плувния басейн на Старозагорските минерални бани. Това съобщи в предаването „Репортер“    Валентина Бонева, общински лидер на социалистите и общински съветник.

Решението е незаконосъобразно. Винаги сме смятали, че Общината не бива с лека ръка да продава общинската собственост“, коментира тя.  

На предстоящата на 28 юни сесия на ОбС се очаква да бъде обсъдено предложението за продажба на лагера за ученически отдих в старопланинската местност „Паниците“, съобщи още Валентина Бонева. Тя се обяви против продажбата на този имот от 21 декара.

Бонева лансира и идеята средствата от продажбата на общински жилища да постъпват в отделна сметка. Тя е депозирала своето предложение, което ще бъде разгледано на юнското заседание на местния парламент.

Тези средства да се използват целево – за строителство или за закупуване на общински жилища, както и за поддръжката на съществуващия общински жилищен фонд“.

Чуйте подробности от интервюто на Зорница Семерджиева с Валентина Бонева в прикачения звуков файл!




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пострадалите животновъди в свиленградско получиха 300 тона фураж за животните

В община Свиленград до сега са раздадени на пострадалите от пожарите животновъди 240 т. груб фураж и 40 т. пшеница. "Подпомогнати са само животновъдите, които са пострадали от огнената стихия в селата Равна гора, Левка, Мустрак, Михалич, Лисово и Пашово. С..

публикувано на 24.07.24 в 12:34

Огънят край кв. "Лозенец" навлезе в близкото дере

Пожарът, който възникна по-рано днес в старозагорския кв. "Лозенец" в близост до Дома за медико-социални грижи за деца, е навлязъл в дерето, където има образувало се нерегламентирано сметище.  Пожар в старозагорския квартал "Лозенец" Горят стари..

публикувано на 24.07.24 в 12:01

Пожар в старозагорския квартал "Лозенец"

Пожар е възникнал преди около половин час в старозагорския кв. "Лозенец" над Дома за медико-социални грижи за деца. Сигналът за огъня  е подаден в 10.30 часа. На място са изпратени два противопожарни екипа. Горят основно сухи треви храсти и огънят бързо е..

публикувано на 24.07.24 в 11:12

Почина бебето, чиято майка издъхна при раждането

Новороденото, което миналият петък беше транспортирано от Кърджали в Университетската болница в Стара Загора, е починало. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на Клиниката по неонатология доц. д-р Христо Мумджиев. Бебето е постъпило за лечение..

публикувано на 24.07.24 в 10:30

Удължават срока за набиране на преброители на бездомни кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември тази година. До момента няма..

публикувано на 24.07.24 в 09:41

Въздействащо 3D мапинг шоу ще озари „Оупън Бузлуджа“

За четвърта поредна година от 8-ми до 11-ви август ще се проведе Фестивалът „Оупън Бузлуджа“. Събитието под мотото "Спомени от бъдещето" се провежда в подкрепа на опазването и отварянето на монумента Бузлуджа като културна ценност, съобщи за Радио Стара..

публикувано на 24.07.24 в 09:30

Жълт код за дъжд и гръмотевици в 18 области

Днес преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от..

публикувано на 24.07.24 в 07:26

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10