Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора

Дарителска кампания набира книжки и играчки за деца

До дни стартира дарителска кампания за набиране на книжки и играчки за деца от 0 до 6 годишна възраст в рамките на проекта "Учим се и растем заедно".

И с тази дейност продължава работата по инициативата, която цели да се засили интереса на деца и родители към библиотеката като място за учене през целия живот. Да се стимулира детското четене чрез забавни образователни програми и интерактивни игри, полезни и за ранното развитие, интелектуалното израстване и функционалната грамотност на децата. Това обяви в предаването Час пик директорът на библиотека „Родина“ Слава Драганова.

Идеята ще се осъществява под патронажа на омбудсмана на Стара Загора.

Условието е, това което се дарява, да бъде ново или годно за ползване от малките читатели на библиотеката.

От библиотека „Родина“ канят старозагорци и за участие във фотоконкурса „Най-четящото бебе“. Изискването е снимката да показва четящи бебета и деца – сами или с техните близки.

Чуйте разговора на Мария Стефанова със Слава Драганова в звуковия файл!




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 38 градуса стигна температурата в Ямбол

Температурите на сянка в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце.    Централните..

публикувано на 11.06.24 в 16:58

Само за седмица: три пожара в апартаменти в Стара Загора

От началото на деня старозагорските огнеборци са се отзовали на три сигнала. Екипи са потушили пожар в селска къща, сухи треви и пламнало електрическо табло в жилищна сграда, съобщи началникът на пожарната главен инспектор Антон Колев.  Той припомни,..

публикувано на 11.06.24 в 16:38

Как гласуваха старозагорци?

След изборите две в едно на 9 юни идва време за следизборна математика, за която е ясно, че не води до традиционните изчисления, в които две плюс две е равно на четири. До произнасянето на ЦИК и официалното оповестяване на реалните резултати и..

публикувано на 11.06.24 в 16:15

До четвъртък гласуват за Царица Роза и Цар на минералната вода в Павел баня

Два дни остават до началото на Празника на розата и минералната вода в Павел баня. Двадесетото юбилейно издание започва в четвъртък с избора на Царица Роза и Цар на минералната вода. Събитието е от 20:00 часа на пл. „Освобождение” в града и в..

публикувано на 11.06.24 в 16:10

Проект "Глас за всяко дете" приключи днес

Кампанията, организирана от РЦПППО- Стара Загора и София, съвместно с УНИЦЕФ приключи днес с практическа конференция. Над 50 участници омнениха опит, споделиха добри практики и разказаха пред какви предизвикателства са били изправени в рамките на проекта..

публикувано на 11.06.24 в 16:01

Спешна помощ съветва: Не излизайте в горещините!

Зачестяват обажданията на пациенти и техни близки, пострадали от горещото време в последните дни, съобщи пред Радио Стара Загора д-р Даниела Кършакова,  зам.-директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора.  Увеличават се сигналите за..

публикувано на 11.06.24 в 15:49
снимки: Тракийски университет и Община Стара Загора

Тракийският университет дипломира 132 икономисти

В Деня на професионалния празник на българския икономист 132-ма довчерашни студенти и вече икономисти от Стопанския факултет на Тракийския университет, випуск 2024 г., получиха дипломите си за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:31

Започва раздаването на пакетите с хигиенни материали за уязвими групи от БЧК

От днес започна поетапното раздаване на хранителни и хигиенни продукти от втория транш по Програмата за храни и основно материално подпомагане - операция „Подкрепа“. В Старозагорско екипи на Български червен кръст (БЧК) са първо в община Братя..

публикувано на 11.06.24 в 15:07

За трета поредна година Doctor Rock Fest в Стара Загора

Задава се третото издание на българския фестивал за лекарски рок групи - Doctor Rock. На 28 и 29 юни, Стара Загора ще бъде разтърсена от рок адреналин, поднесен не от кой да е, а от лекари-рокаджии. „След успешния старт през 2022 година, ние от Очна..

публикувано на 11.06.24 в 13:31

БЧК раздава хранителни и хигиенни помощи на нуждаещи се в Сливен

Почти 15 хиляди души от Сливен и областта от днес ще получат помощ под формата на индивидуални пакети с хигиенни и хранителни продукти по Програма за храни и основно материално подпомагане на Европейски социален фонд „Плюс: Операция Подкрепа“, съобщи..

публикувано на 11.06.24 в 13:31