Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират до септември част от прохода "Шипка"

прохода "Шипка"

До средата на септември трябва да бъде извършен спешен ремонт на участък от прохода „Шипка“. Свлачището затвори едното от платната за движение на прохода.

Пропаднали са близо 100 метра от участъка. В момента свлачището е оградено. Ремонтът ще е изключително труден, тъй като пропадането е в завой и до пропаст, заяви директорът на Областно пътно управление - Стара Загора Илия Златев. Стартирали са процедурите за спешни ремонтни дейности, като при ремонтите през следващия месец вероятно ще бъде временно затворен за движение прохода.

Подробности от репортажа на Георги Манев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба „Рисунки“ на Слави Славов представят в зала „Лубор Байер“

Днес, от 18.00 часа, откриват самостоятелната изложба „Рисунки“ на художника Слави Славов. Желаещите ще имат възможността да я разгледат в изложбена зала „Лубор Байер“ до 27 август, включително. „Самостоятелната експозиция на Слави Славов е..

публикувано на 09.08.24 в 17:40

В Стара Загора ще ревизират площадките за игра и спорт

В Стара Загора започва прецизна проверка на техническото състояние на площадките за игра, както и на спортните уреди и съоръжения на територията на града. Инициативата е на кмета на общината Живко Тодоров, с негова заповед е определена 5-членна комисия..

публикувано на 09.08.24 в 17:29

Зоопарк Стара Загора въведе още една опция за закупуване на билети

С цел по-голямо удобство на посетителите, в Зоопарк Стара Загора вече е наличен още един алтернативен метод за закупуване на билети за посещение. Това ще се случва чрез машина, която се намира непосредствено преди входа на зооградината и работи с банкови..

публикувано на 09.08.24 в 17:14

Променя се организацията на движение по централен старозагорски булевард за 3 дни

От 10 август до 12 август 2024 г., включително, ще се спре движението на личен, договориран и обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка в западното платно за движение по бул. „Св. Патриарх Евтимий“ в Стара Загора. Временната..

публикувано на 09.08.24 в 16:28

Европа остава зад "зелената сделка", ще очакват от нас повече ток от биомаса и газ

"Непроменена остава позицията на Европа по отношение на така наречената "зелена сделка"- цели се закриване на целия добив на въглища и закриване максимално много на тецовете които работят с въглища като местен ресурс".  Това е мнението на..

публикувано на 09.08.24 в 16:27

Община Свиленград получи над 2 млн. лв.от държавния бюджет

Община Свиленград е подписала 4 споразумения с МРРБ за финансиране на ВиК обекти и асфалтиране на улици с подменена водопреносна и канализацонна мрежа на стойност 2 156 00 лв.  0т тях почти 436 000 лв са за подмяната на ВиК мрежата на основната улица в..

публикувано на 09.08.24 в 15:19
Снимката е илюстративна

Затруднено е движението по пътя Гранитово-Лесово заради пожар

Поради задимяване на пътя, временно е затруднено движението в участъка Гранитово-Лесово. Движението се регулира от полицейски служители. По-рано днес е получен сигнал за възникнал пожар е района. Горят сухи треви, храсти и изоставени лозя.  Към момента..

публикувано на 09.08.24 в 15:02
Снимката е илюстративна

19 училища от областта с нови кабинети по национална програма

19 училища и един Център за специална образователна подкрепа от Стара Загора и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден...

публикувано на 09.08.24 в 14:50

35-годишен мъж е задържан за палеж на вила край Крън

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 35-годишен мъж за това, че на 07.08.2024 г.  в гр. Крън, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, е запалил сграда – вилна постройка, със значителна стойност собственост на другиго – на неговия баща –..

публикувано на 09.08.24 в 11:56

Криминалисти от Казанлък иззеха около 100 растения от рода на конопа

На 08.08.2024г., полицейски служители от РУ-Казанлък са извършили проверка в местност в землището на гр.Казанлък, където са установени замаскирани подходи към изоставена вилна постройка. Там служителите на реда открили воден резервоар с прикачени към него..

публикувано на 09.08.24 в 11:49