Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва осмото издание на "Еко фест" в Казанлък

За осма поредна година Сдружение с нестопанска цел „Младежки център за развитие-Взаимопомощ“, съвместно с Община Казанлък, организират Еко фестивал 2018. Той стартира днес и ще продължи до 8 юли и тази година ще се проведе в покрайнините на Казанлък до тенис кортовете след стадион „Севтополис“,  а не на язовир „Копринка“, където бяха предишните му седем издания.

Фестивалът започва с изграждане на палатков лагер и атрактивен огнен хепънинг, обяви в интервю за Радио Стара Загора Мария Славова от Сдружението. Основната идея на проявата – да се почистват замърсени райони, остава същата.

Още за програмата чуйте в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Утре връчват годишните награди на изявени лекари от Стара Загора и областта

На официална церемония утре вечер Районната колегия на Българския лекарски съюз ще връчи годишните си награди на изявени лекари от Стара Загора и областта. Отличията се присъждат по повод 19 октомври - Ден на българския лекар и 123 години от..

публикувано на 15.10.24 в 18:04

Катастрофирал ТИР затвори временно Прохода на Републиката

Временно движението по път II-55 през Прохода на Републиката при км 45 се ограничава поради самокатастрофирал тежкотоварен автомобил и необходимост от почистване на пътното платно, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“. Инцидентът е между..

публикувано на 15.10.24 в 17:34

Марихуана в газови бутилки за 300хил.лв. задържаха на ГКПП "Лесово"

Близо 19 килограма марихуана в газови бутилки за метан са открити на пункта „Лесово" при границата с Република Турция. Стойността на наркотичното вещество възлиза на около 300 000 лева, информира кореспондентът ни Даниела Костова Марихуаната  е намерена..

публикувано на 15.10.24 в 16:20

Как едно слънчево момиче сбъдна мечтата си

Едно слънчево момиче сбъдна мечтата си и вече е назначено на щат в Старозагорската опера . Хриси е актриса със Синдром на Даун и е щастлива да бъде на сцената, благодарна е на всички, които я подкрепят и работят с нея. Държавна опера..

публикувано на 15.10.24 в 14:35

В Деня на белия бастун: Хората, които виждат със сърцето си ни учат на доброта

Съюзът на слепите в Стара Загора отбеляза Международния ден на белия бастун. Членове на Регионалната организация дариха капачки за бъдеще в градинката на Пингвините, а председателят на организацията Дина Желева обясни причините, заради които се..

публикувано на 15.10.24 в 13:52

Измамиха възрастна жена в Чирпан

88-годишна жена от Чирпан е дала 400 лева на непознат мъж , за да "плати" дърва за огрев.  Случаят е от миналия петък, но за него е съобщено в полицията на 14-и октомври, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР Стара Загора.  Мъжът е влязъл в дома на..

публикувано на 15.10.24 в 12:17
УМБАЛ

35-годишен мъж се бори за живота си след трудова злополука

Инспекцията по труда в Стара Загора извършва проверка за инцидент, при който е пострадал 35-годишен мъж. Работникът е в критично състояние в Реанимацията на Университетска болница в Стара Загора с тежка травма на главата, съобщи директорът на..

публикувано на 15.10.24 в 11:51

17-годишен е пострадал при падане в изоставена сграда в Стара Загора

17-годишен младеж е пострадал при падане в изоставен строеж в района на завод ДЗУ в Стара Загора. Инцидентът е от понеделник вечерта. По първоначална информация 17-годишният младеж е паднал в асансьорна шахта в едно от изоставените халета...

публикувано на 15.10.24 в 11:49

Разпределиха даренията на пострадалите във Воден и Крайново

Домакинствата от ямболските села  Воден и Крайново, чиито домове изгоряха в пожарите приз юли, до три дни ще получат по 17 700 лева от постъпленията в обявената дарителска сметка. Очакват се средствата от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии..

публикувано на 15.10.24 в 11:10
Новата сграда на Историческия музей в Ямбол

Регионалният исторически музей в Ямбол обяви ученически конкурс по повод 1 ноември

Конкурс за ученици, по случай Празника на народните будители – 1 ноември, обяви  Регионалният исторически музей в Ямбол. Темата тази година е „Участието на ямболци в борбите за национално  обединение".  Конкурсът е в три категории – есе,..

публикувано на 15.10.24 в 09:29