Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Радев посети Дупница заради пораженията от наводненията

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев посети Дупница, където обилните дъждове в последните дни нанесоха сериозни поражения на инфраструктурата. Обсъдена беше възможността за бързо възстановяване на улиците, както и на откъснатия преди години единствен път до дупнишкото село Кременик. 

Министър Валентин Радев обяви оперативния порядък, по който трябва да бъдат възстановени засегнатите от бедствието обекти и участъци в Дупница, както и пътя в споменатото село Кременик. Той разясни каква е разликата от досегашния подход при решаването на такива ситуации: 

"Първото нещо е, както каза премиерът, е да направим така, че улиците да бъдат възстановени. Достъпът на хората до домовете им да го осигурим и ще го направим различно от друг път. Има такава възможност по Закона за обществените поръчки аварийно да се поправят пътищата, улиците, имам предвид най-вече в населените места, въпреки че са ангажимент на кметовете, и след това Комисията да разплати най-важните, но това да стане бързо, без да се изчакват дългите процедури по обществените поръчки. Това всъщност е различното от всеки друг път. Нашата задача е на тези две места да видим какво става".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!