Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ настоява за дългосрочен ангажимент за проблемите на хората с увреждания

От КНСБ настояват за дългосрочен ангажимент за проблемите на хората с увреждания.

Синдикатът излезе със специална позиция, в която се посочва, че е необходим сериозен финансов ресурс, който да подкрепи реформата в системата. От КНСБ предлагат създаване на национален фонд за социална солидарност. Националният секретар на синдиката Ася Гонева обясни пред "Хоризонт" откъде могат да дойдат парите в него.

"Източниците, с които той ще се захранва, могат да бъдат разширени и по отношение на участието на всички нас като граждани. Много просто е да се обърнем към хазартния бизнес, към хората, които печелят от най-различни игри на късмета, както и, разбира се, вноски на работодателите могат да захранват един такъв фонд".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

150 млн. лева повече ще бъдат предвидени за хората с увреждания в бюджета за догодина

150 милиона лева повече ще бъдат предвидени за хората с увреждания в бюджета за догодина. Това стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов и двата протестиращи лагера на хората с увреждания. След продължили пет часа разговори..

обновено на 31.07.18 в 18:11

Представители на Съюза на слепите в Шумен направиха палатков лагер

Членовете на Съюза на слепите направиха палатков лагер пред  областната управа в Шумен. Ограниченият финансов ресурс от бюджета не бива да противопоставя майките на децата с увреждания и останалите хора с физически увреждания - заяви Любомирка..

обновено на 31.07.18 в 11:11