Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисер Петков очаква да се пристъпи към подготовката на новия Закон за хората с увреждания

Бисер Петков
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се надява бързо да се пристъпи към подготовката на новия Закон за хората с увреждания след последните предложения на заинтересованите организации. Петков заяви това при посещението си в Комплексния център "Свети Георги" в Пловдив. В центъра се предлагат осем услуги, а скоро предстои разкриването и на още една, подчерта той:

"Това е ремонтирана база, която отговаря на всички съвременни условия. Тук има и много добра среда за пълноценен живот на потребителите на услугите. Въпросът е, че този модел трябва да се разпространява в цялата страна".

Министър Петков беше категоричен, че е необходимо чувствително завишаване на разходните стандарти, за да се увеличат и възнагражденията на работещите в социалните центрове. Той се надява след като днес бъдат представени предложенията към последният проект на Закон за хората с увреждания, бързо да се пристъпи и към подготовка на текстовете.

"Днес е крайният срок за получаване на становище по последния проект, така че очакваме ги и в бърз порядък ще се запознаем с тях и ще ги отразим в законопроекта, който ще продължи".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!