Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицай е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за София

| обновено на 07.08.18 в 16:14

29-годишен служител на Охранителна полиция - София е арестуван за трафик на афганистанци от Бургас за столицата. Пловдивската прокуратура съобщи, че пет пъти полицейски екипи са опитвали да спрат колата на колегата си и той не се е подчинявал. След като е обявен за издирване, служителят е задържан в Пирдоп. 

Полицаят и още 3-ма мъже са участвали в престъпната схема. Те са започнали да извозват рано сутринта на 6 август група от 22-ма граждани на Афганистан. След транспортирането на 16 души, сред които и дете на около 10 години, открити по-късно в апартамент в София, останала последната група от 6-ма бежанци. Те били качени в автомобила на полицейския служител. 

Според обясненията му пред разследващите, за 2 курса той е трябвало да получи 2000 лв. Когато няколко полицейски екипа се опитали да го спрат по пътя, той решил да изостави шестимата афганистанци в центъра на Карлово, където по-късно те са задържани. Предстои да бъде установена самоличността им. 

По думите на пловдивския окръжен прокурор Румен Попов, при опитите да спрат колата, полицаите не са използвали технически средства, за да не се стигне до инцидент. 

Двама мъже от групата, организирала превозването на бежанците, са арестувани в София, а един още се издирва, съобщи още Попов. 

Задържаният полицейски служител ще остане в ареста за 72 часа, след което от съда ще бъде поискано да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!