Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невероятен обрат и победа за "Берое" в "Дербито на Тракия"

"Берое" постигна изключително важна победа срещу "Ботев"(Пловдив) навръх 100-я двубой между двата отбора в професионалния футбол на България. В истински герои за старозагорци се превърнаха португалецът Рубен Бриджидо и защитникът Камен Хаджиев, които на два пъти с глава донесоха трите точки за "зелените". 

В началото на двубоя и двамата тима разиграва повече в централната част на терена. С отделни влизания по крилото за домакините се отчетоха Боби Цонев и Александър Василев, но центриранията и двамата футболисти не намериха играчи в зелено. Постепенно и Меска отдясно се активизира, центрирайки нелошо на три пъти, но без особен резултат. В тези първи 20 минути "Ботев" бе по-предпазливия отбор, който изчакваше своя съперник в собствената си половина. 

В следващите минути беройци вдигнаха малко оборотите, но чистите ситуации пред Даниел Кайзер бяха много малко. В 36-та минута Боби Цонев центрира прекрасно от ъглов удар, но Ерол Алкан бе неточен от близко разстояние. До края на полувремето се запомниха само няколкото жълти картони за играчи и на двата отбора, но футболът определено липсваше.

Втората част запопчна без промени в двете единайсеторки. За радост на феновете по трибуните първите 10-та минути предложиха интересни възможности. В 53-та минута при една дълга топка Меска свали с гърди към Мартин Камбуров, той почти без да замисли подаде към връхлитащиия в наказателното поле на "Ботев" Александър Цветков. Халфът на старозагорци пое, напредна и останал напълно сам срещу Даниел Кайзер стреля, но стражът изби в ъглов удар. Още в следващата атака Мартин Райнов бе изведен отдясно в наказателното поле на гостите и стреля, но коженото кълбо премина на сантиметри над напречната греда. Само 180 секунди по-късно старозагорци отново бяха близо до откриване на резултата. След центриране от ъглов удар Даниел Кайзер се сблъска със свой съотборник, топката попадна в краката на Александър Цветков, халфът на старозагорци стреля, но коженото кълбо не успя да премине през купа от играчи. При последвалото центриране Мартин Райнов с глава не намери рамката на вратата от около 4 метра с глава. 

Едва в 73-та минута "Ботев" създаде първата си сериозна възможност пред вратата на "Берое". При една от ретките контра атаки Балтанов намери отдясно по нападението Стивън Петков, който центрира в наказателното поле към непокрития Густаво Афонсо. Крилото на "жълто-черните" направи по-трудното и от около 5 метра прати топката встрани. "Канарчетата" все пак стигнаха до попадение в 78-та минута. Александър Василев увисна при едно подаване и остави непокрит Радослав Христов, който с плътно подаване сложи коженото кълбо на главата на Стивън Петков и за нападателят на "Ботев" остана най-лесното. 

"Берое" обаче не бе казал последната си дума. Въпреки че старозагорци изглеждаха притеснени от допуснатия гол, донякъде неочаквано в 83-та минута успяха да стигнат до изразвнително подадение. И какво попадение само. Борисалв Цонев центрира от централната част на терена към наказателното поле. Коженото кълбо попадна на главата на нисичкия Рубен Бриджидо, който с невероятен удар взриви трибуните, правейки резултата 1:1. Три минути по-късно близо трите хиляди по трибуните станаха свидетели на пълен обрат. След центриране от фаул Камен Хаджиев засечед с глава и топката елегентно се озова във врата на невярващия страж на "Ботев" Даниел Кайзев. До края "канарчетата" опитаха всичко по силите си, но резултатът остана непроменен. Така "Берое" триумфира в 100-то издание на дербите срещу "Ботев".

Състави

"Берое": 12.Душан Перниш, 4. Ерол Алкан, 5. Меска, 6. Александър Цветков, 7. Мартин Райнов(к), 9. Мартин Камбуров, 10. Борислав Цонев, 11. Иван Бандаловски, 19. Александър Василев, 26. Камен Хаджиев, 73. Иван Минчев;

Старши треньор: Александър Томаш

"Ботев": 22. Даниел Кайзер, 28. Филип Филипов, 5. Кристиан Димитров, 6. Костадин Ничев, 23. Йордан Минев, 18. Радослав Терзиев, 17. Лъчезар Балтанов(к), 8. Тодор Неделев, 16. Васил Шопов, 93. Густаво Зауербег, 20. Стивън Петков;

Старши треньор: Николай Киров

главен съдия: Станислав Тодоров



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сложна е обстановката в област Стара Загора, къща изгоря в Обручище

Обстановката в цялата област Стара Загора в момента е изключително сложна. Горят къщи в село Обручище . По данни от кмета на селото Станислав Габровски е изгоряла една къща , засегнати са още няколко . Пожарът се разпростира в периметър от около 50 дка..

публикувано на 16.07.24 в 19:04

Пожарът край Симеоновград приближава село Константиново

Пожарът, който вчера пламна край Симеоновград продължава да се развива в голяма близост до с. Константиново, съобщават от местната община. Горят земеделски земи. Направени са просеки преди с. Константиново. Пътят Поляново - Константиново е временно..

публикувано на 16.07.24 в 18:54

Пожарът в пограничното село Горска поляна не заплашва компресорната станция "Странджа"

Пожар пламна в ранния следобед до ямболското погранично село Горска поляна, в близост до компресорната газоизмервателна станция "Странджа". Огънят се е разпрострял на площ от около 3000 декара, но засега няма опасност да прехвърли границата с Турция...

публикувано на 16.07.24 в 18:46

Пожарът в Стара Загора е локализиран (Обобщение)

Пожарът в Стара Загора е локализиран и е под контрола на пожарната , заяви областният управител Методи Марков, който цяла нощ бе на място заедно с кмета на общината Живко Тодоров и неговия екип. Днес по обяд на мястото бяха служебният премиер..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Заради пожарите има промяна на движението на автобусна линия № 9

Във връзка с разразилия се пожар в района на „7-ми километър" и усложнената обстановка, междуселищните линии изпълнявани от масовия градски транспорт на Община Стара Загора ще се движат със следните маршрутни разписания: Движение на линии 9 до края на..

публикувано на 16.07.24 в 16:59
Снимката е илюстративна

Продължава гасенето на пожара до пограничното село Горска поляна

Продължава гасенето на пожара до  пограничното село Горска поляна. Няма опасност пожарът да достигне до компресорната газоизмервателна станция "Странджа", не се налага и евакуация на жителите на пограничното село.  По последни данни..

публикувано на 16.07.24 в 16:52
Илиана Иванова

Комисарят Илиана Иванова ще посети Стара Загора

Комисарятпо иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана  Иванова  ще посети Стара Загора в сряда, информират от пресцентъра на Еврокомисията в България. По време на визитата си тя ще се срещне с кмета на общината Живко..

публикувано на 16.07.24 в 16:14

Над 70 хил. лева изплатиха на пострадали от бедствието в Шипка

Над 70 хил. лева са изплатените до момента средства на пострадалите от бедствието на 13 юни в град Шипка, съобщи директорът на Социално подпомагане в Казанлък Даниела Русева. От получени 321 молби, уважени са били 117, посочи тя и уточни, че..

публикувано на 16.07.24 в 16:02

Пожар избухна до боляровското село Горска поляна

Пожар е обхванал територия, в близост до компресорна станция до боляровското село Горска поляна. На място са 7 противопожарни екипа от Ямбол и Бургас. Сигналът за пожара е подаден малко след 14 часа, все още няма информация за нанесените щети и..

публикувано на 16.07.24 в 15:54

Пътят за Старозагорски минерални бани остава затворен

С оглед безопасността на пожарникарите, които работят в района, временно се ограничава движението в двете посоки по пътя Стара Загора - Старозагорски минерални бани, където от вчера гори пожар, информират от пресцентъра на общината. Продължава да е в..

публикувано на 16.07.24 в 15:52