Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лятна антиспин кампания започва в Хасковска област

Лятна антиспин кампания започва в Хасковска област, информираха от Регионалната здравна инспекция. От днес здравни инспектори посещават откритите плувни басейни на територията на областта и раздават здравно-образователни материали.  Кампанията е насочена към рисковите групи.

Броят на новорегистрираните мъже със спин е многократно по-голям от жените, сочат последните данни. Съотношението е шест към едно. Най-засегната е възрастовата група 30 – 39 години. 90 процента от новорегистрираните с ХИВ инфекция са се заразили по сексуален път, в 9 процента от случаите лицата са се инфектирали при инжекционна употреба на наркотици, информира Златка Михайлова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Отново пожар край село Дълбоки

Пожар възникна този следобед край старозагорското село Дълбоки. Сигналът за огъня е подаден малко след 15.00 часа, съобщиха от противопожарната служба в Стара Загора. От там уточниха, че горят сухи треви в южния край на селото, но няма опасност за..

публикувано на 30.07.24 в 16:06

Седем медала от Сеул за старозагорските математици

С общо седем медала ще се завърнат старозагорските млади математици от състезанието Азия оупън, съобщи във фейсбук профила си математикът Любомир Любенов.    "Днес в Сеул приключва азиатският математически маратон.  Предстои церемонията по награждаване..

публикувано на 30.07.24 в 15:00
Контейнер за временно настаняване, с. Воден.

Продължава оборудването на фургоните във Воден

Продължава оборудването на фургоните, осигурени за най - тежко засегнатите от пожарите в крайграничната община Болярово. До момента са поставени 18 жилищни контейнери в селата Воден и Крайново. Не във всички фургони, в момента живеят пострадали от..

публикувано на 30.07.24 в 14:31
Обвиняемият Георги Георгиев.

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара..

публикувано на 30.07.24 в 14:05
Снимка: Христо Христов

Димитровградското село Воден помага на боляровското село Воден

Акция в помощ на пострадалите при пожара в болярското село Воден организираха жителите на димитровградското село Воден. Микробус с пакети от първа необходимост, замина днес. Организатори на благотворителната акция са читалищните дейци от НЧ „Пробуда..

публикувано на 30.07.24 в 13:47

На фона на политическите трусове, България е в добро номинално икономическо състояние

На фона на нестабилната политическа обстановка – България е все още в добро номинално икономическо състояние, заяви за Радио Стара Загора икономистът Даниел Василев. По думите му по последни данни страната ни е  около средата на Европа по растеж,..

публикувано на 30.07.24 в 13:17

Дебора не се яви на поредното дело срещу Георги Георгиев

Дебора Михайлова не се яви на днешния процес в Пловдивския районен съд срещу обвинения за извършено върху нея насилие Георги Георгиев.  Момичето от Стара Загора е представлявана само от нейните адвокати.  Поредното заседание  на делото е фокусирано върху..

публикувано на 30.07.24 в 13:15
експ. зала ИМ

Повече посещения на музеите и театрите в областта

Значителен ръст на посещенията на музеи и театри в региона показват сравнителните данни, отчетени от Териториално статистическо бюро – Югоизток Стара Загора за 2023 година спрямо предходната 2022 г.    Към 31.12.2023 г. в област Стара Загора действат 13..

публикувано на 30.07.24 в 11:47
Снимка: ТрУ

Доказан европейски специалист ще консултира изграждането на рехабилитационен център за коне в Тракийски университет

Доказаният европейски специалист д-р Клаудине Анен ще консултира предстоящото изграждане на център за рехабилитация на коне с практическа насоченост към студенти и докторанти, който е част от мащабния проект за реновация на конната база в Тракийски..

публикувано на 30.07.24 в 11:16

По-високи глоби за нерегламентирани сметища подготвят от община Стара Загора

По – високи глоби за незаконните сметища подготвят от община Стара Загора за физически и юридически лица. Целта е да се ограничи непрекъснатото изхвърляне на отпадъци в района на общината. Това каза за Радио Стара Загора ресорният зам.кмет Радостин..

публикувано на 30.07.24 в 10:50