Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общо четирима души остават в тежко състояние след тежката катастрофа край Своге

| обновено на 30.08.18 в 11:43
Снимка: Ани Петрова БНР

До седмица ще стане ясно дали трите жени, които са настанени в „Пирогов“ с опасност за живота след катастрофата край Своге, имат подобрение в състоянието, съобщиха от спешната болница. Това каза директорът на спешната болница проф. Асен Балтов, където са настанени общо 6 ранени при инцидента.

"Все още има опасност за живота на трите жени, които са в централна реанимация на апаратна вентилация. Макар и една идея да се вижда, че има подобрение и се подобрява общото им състояние, все още са интубирани. Днес предстои да се направят контролни рентгенови снимки и евентуално скенери, и да се прецени дали има нужда от тези дренове, които евакуират хематомите от кръвните клетки и след това ще се прецени, дали трябва да бъдат извадени или трябва да седят още."

Останалите пациенти са оперирани. Един може да бъде изписан до края на седмицата, уточни проф. Балтов.

Състоянието на най-тежко пострадалата жена, лекувана в „Св. Анна“, вече е по-добро, съобщават от болницата. Днес тя не е на апаратно дишане и няма пряка опасност за живота й. Има подобрение в общото състояние и при другите четири пациентки и те вече са изведени от реанимация.

Все още е тежко състоянието на мъжа, пострадал при същата катастрофа. Той остава в реанимация, съобщиха от „Св. Анна“.

От ВМА съобщиха, че 62-годишна жена, пострадала при катастрофата е, изписана от болницата. 30-годишният мъж, който е в реанимацията на същата болница е без опасност за живота. Състоянието му остава стабилно, предстоят му оперативни интервенции.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!