Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СНС: Иванчева, Петрова и Дюлгеров остават в ареста

| обновено на 13.09.18 в 18:39
Иванчева и Петрова на влизане в залата на съда /архив/
Снимка: БГНЕС

Отстранената от поста кмет на район Младост Десислава Иванчева , бившата й заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров остават в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд, отхвърляйки искането на адвокатите на тримата подсъдими за промяна на мярката им за неотклонение заради здравословното им състояние.

По-рано днес съдът отхвърли и аргументите на защитниците, според които от обвиненията в опит за вземане на подкуп за разрешение за строеж не се разбира кой подсъдим в какво е обвинен, както и какъв е мотивът за извършеното престъпление. Така на делото беше даден ход, макар и с близо седмица закъснение заради забавеното връчване на обвинителния акт.

Димитър Марковски, който е адвокат на Иванчева, каза относно обвиненията:

“Прокуратурата не си изнася ясно тезата, твърди ли, че Иванчева слага парите в кутията, където са намерени, в картонената кутия, или Биляна Петрова - това е толкова важно и решително, а с тази формулировка, изписване, което имат, ту в единствен род, ту в множествено число, извинявайте, аз, нищо ясно не може да стане от това“.

Срещу тях е повдигнато обвинение за искане и получаване на подкуп в особено големи размери.

Преди седмица съдът насрочи делото за 13 септември, след искането на защитата на Иванчева за даване на време за запознаване с обвинителния акт и преразглеждане на мярката за постоянното ѝ задържане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

СНС не даде ход на разпоредителното заседание по делото срещу Десислава Иванчева

Специализираният наказателен съд (СНС) не даде ход днес на разпоредителното заседание по делото срещу бившия кмет на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева. По него са обвиняеми още бившият заместник на Иванчева - Биляна Петрова, и бившият..

обновено на 07.09.18 в 14:12
Десислава Иванчева се оплака от условията в Сливенския затвор.

Иванчева: В СРС-тата има доказателства в наша полза, очаквайте новини

Специализираният наказателен съд отложи със седмица решението да пусне ли от ареста отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева. По нейно искане експерти ще преценят дали влошеното ѝ здравословно състояние позволява тя да остане в Сливенския..

публикувано на 29.08.18 в 12:23