Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училището в Трекляно открива учебната година с нови кревати в пансиона и почистени комини

С добре поддържана материална база - боядисани класни стаи, PVC дограма, осигурени пособия, както и с добре почистени комини за отоплението през зимата, ще започне учебната година в единственото училище в Каменичкия край  - ОУ „Св.Климент Охридски“ в Трекляно, каза директорът Младен Джамбазки.

В пансиона, където ще пребивават на седмичен режим 13 деца от ромския кв. Изток в Кюстендил, са доставени чисто нови легла. Училището получи и 32 нови шкафчета за класните стаи.

До петък, 14 септември, в него се бяха записали 31 ученици от първи до осми клас в смесени паралелки. Възможно е до понеделник, при старта на учебната година, да се запише още някое дете. Екип ще мине по семействата, чиито деца са учили предишни години, но са се отказали.

Издръжката на всеки един от учениците излиза за общинския бюджет по около 1 800 лева за година, казаха финансисти.

Сградата на училището, открито преди повече от век и половина, все още се отоплява с печки на дърва. Всяко лято възпитател от педагогическия колектив доброволно чисти  комините, които са 5-6 и за които вече имат издаден протокол, че са в пълна изправност от страна на пожарната и на контролните органи.

В края на седмицата се очаква и първата доставка от 20 куб. метра дърва за огрев за училището, обяви директорът Младен Джамбазки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!