Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват площада на село Джерман

Снимка: БГНЕС

Едно от най-големите села в Дупнишко - село Джерман, където живеят около 1500 души, скоро ще има обновен площад. На терен от около 2 дка предстои да бъде реализиран готовия вече план за благоустрояване и нова инфраструктура.

Идеята и амбицията Джерман да има нов площад са от 2010 година. Процедурата по отреждането на терена обаче се забавила, каза кметът Ангел Цветков. Сега кметството се помещава в сграда, която не е в центъра. Според проекта то ще се настани на етаж в сградата, която е на Наркооп. Освен това е предвидено изграждането на детска площадка,  на паркинг с нова настилка, място за отдих, беседки. Ще бъде обособен и терен за провеждане на публични събирания и изяви.

Изграждането на новия площад трябваше да започне през септември тази година, но се отлага с месец-два по финансови причини. Обсъжда се вариант за външно финансиране. В противен случай дейностите по благоустрояването ще бъдат за сметка на общинския бюджет. По предварителни изчисления ще са необходими около 80-100 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!