Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проектът "Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора" е на стойност 11 милиона лева

Министърът на транспорта Росен Желязков представи пред старозагорската общественост проекта „Реконструкция на гаров комплекс Стара Загора“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Той обяви, че целта на проекта е да донесе комфорт и сигурност за пътуващите по направлението София - Бургас, и че предстои стартирането на обществена поръчка. 

„Проектът за реконструкцията на Гаров комплекс Стара Загора е на стойност 11 милиона лева. Той включва и гарата на град Нова Загора и е част от развитието на железопътната инфраструктура по направлението София – Бургас“, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков при представянето на проекта пред старозагорската общественост.

Стана ясно и че проектът протича на 3 етапа. Те са изготвяне на идейния проект, който вече е готов, избор на изпълнител, който трябва да се осъществи до месец май 2019-та година, и същинската реализация на проекта, която трябва да бъде завършена до май 2021 година.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радев: Очаквам ЦИК, правителството и МВР да гарантират, че автентичният вот ще определи бъдещето ни

ЦИК, правителството и МВР да гарантират честността на вота и автентичния вот на българите. За това призова президентът Румен Радев в Гурково, където взе участие в празниците на града. "Надявам се, че макар и по трудния начин българските..

публикувано на 03.09.24 в 20:07

Удължават бедственото положение заради безводието в Стралджа

Заради безводието е удължен срокът на обявеното в община Стралджа частичното бедствено положение. В средата на юли кметът Атанас Киров обяви  извънредна ситуация и от тогава е в сила Общинският план за защита при бедствия. Липсата на достатъчно..

публикувано на 03.09.24 в 17:39

Приключи инспекцията на всички 93 детски и спортни площадки в Стара Загора

Приключи мащабната проверка на техническото състояние на детските площадки за игра и площадките на открито за фитнес и физическа активност в Стара Загора, информират от пресцентъра на община Стара Загора. Те беше възложена със заповед на кмета на..

публикувано на 03.09.24 в 17:14

Диви животни бяха освободени в парк "Аязмото" от "Зелени Балкани"

Две катерици, четири източноевропейски таралежа и един сънливец бяха освободени в парк Аязмото днес следобед от служители на Спасителен център - Зелени Балкани. Бозайниците са рехабилитирани в центъра. Те са били намерени като малки, отделени от..

публикувано на 03.09.24 в 16:21

Екологичен празник кани в Елхово производители и любители на чисти местни храни

    Двудневният празник „ЕКО кошница, моля!“  ще събере в Елхово производители и преработватели на местни екологично чисти и здравословни плодове, зеленчуци, мед и пчелни продукти и храни от млечен и месен произход на 5-и и 6-и септември...

публикувано на 03.09.24 в 16:05
Делян Пеевски

Адвокат: Делян Пеевски е в по-силната позиция от Доган

Бившият народен представител и граждански активист Петър Славов определи като йезуитско вчерашното решение на ЦИК да приеме заявленията за регистрация и на двете фракции в ДПС около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, без да вписва входящ..

публикувано на 03.09.24 в 15:55
Президентът Румен Радев

Румен Радев гостува в Гурково за празника на града

Президентът Румен Радев ще участва в тържествено отбелязване на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град. На открита сцена на площада тази вечер от 20 часа, държавният глава ще поздрави жителите и гостите на града по повод празника. В рамките на..

публикувано на 03.09.24 в 13:08

Популяризират електронното здравно досие и приложението еЗдраве в центъра на Стара Загора

Информационната кампания, чрез която ще бъдат популяризирани електронното здравно досие и приложението еЗдраве се организира на 4 и 5 септември 2024 г. в парк „Пети октомври“ в  Стара Загора. На нея ще бъде разяснено как всеки човек може да получи..

публикувано на 03.09.24 в 12:02

Процесите на разпад в ДПС и БСП представляват имплозия на старата партийна система

"Кризите в ДПС и БСП, които наблюдаваме, представляват имплозия на старата партийна система. Двете партии няма да имат същата тежест." Това заяви в коментар на актуалната политическа обстановка анализаторът доц. Иво Инджов. Той обърна внимание на..

публикувано на 03.09.24 в 11:12

Започна настаняването в общежития на студентите в Тракийския университет

От днес започва настаняването на  студенти от втори до шести курс в общежитията на Тракийския университет в Стара Загора. Броят на одобрените е 746. От първокурсниците са одобрени 448 от подалите заявление. Около 150 от тях няма да могат да бъдат..

публикувано на 03.09.24 в 10:20