Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Семинар по редки болести се провежда в Стара Загора

За трета поредна година в Стара Загора се организира семинар по редки болести. Форумът ще се проведе днес в Аулата на Медицинския факултет към Тракийски университет.  Регистрацията е в 10.00 ч., а официалното откриване - в 10.30 ч.  Организатори са Асоциацията на студентите медици в Стара Загора и Националния алианс на хора с редки болести. Мотото на семинара е „Знаем, за да можем“.

Обучението е насочено към студенти медици, както и към заинтересовани специалисти, информира Станиан Стоянов - зам.-пред. на Асоциацията на студентите медици в Стара Загора.

Студентите медици ще проведат сред своите колеги и традиционната кампания за 1 декември, целяща да информира обществото за превенция на СПИН и всички табута относно заболяването. А на 3 декември ще бъдат разположени и мобилни кабинети пред общежитията на Медицинския факултет,  в които всеки ще може да се изследва безплатно.


Още от категорията

УМБАЛ

Пациентки с COVID-19 родиха здрави бебета в Университетска болница в Стара Загора

Две жени, заразени с COVID-19, родиха по естествен начин в Клиниката по Акушеро и гинекология на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Майките са в добро състояние и се възстановяват успешно на фона на провеждано лечение във връзка с..

публикувано на 20.10.20 в 15:39
Хасково

Подписан е договор за обновяване на подхода към монумента на Богородица в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев подписа договор за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на подхода към символа на града, монумента "Св. Богородица с Младенеца" на хълма "Ямача" над града, съобщиха от общинския пресцентър. Общият..

публикувано на 20.10.20 в 15:22
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на образованието Красимир Вълчев и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев дадоха брифинг за разпространението на Covid-19 у нас.

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища, потвърди отново министър Красимир Вълчев

Не предвиждаме цялостно затваряне на училища, както и досега ще се карантинират отделни паралелки. Там, където се достигнат праговите стойности, там, където областта е в "червено", ще предложим локални мерки, което означава затварянето на повече класове или..

публикувано на 20.10.20 в 15:08
Ремонтират 12 км от магистрала

В края на октомври ще е готов първият ремонтиран участък от магистрала „Тракия"

Напредва ремонтът на първите 12 км от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат обновени . Инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", провери работата в участъка между 156-ти..

публикувано на 20.10.20 в 14:56

Национален рибен фестивал гостува в Стара Загора

Стара Загора е домакин на кампанията „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“.  Организатори са от Министерството на земеделието, храните и горите. Проявата започна в 11.00 часа. Всеки може да си купи българска риба и аквакултури,..

публикувано на 20.10.20 в 13:14

ТрУ и още 4 университета ще си сътрудничат в обучението и научните изследвания в областта на устойчивото използване на природните ресурси

Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков подписа декларация за партньорство с ректорите на още четири университета - чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев от Лесотехнически университет, проф. д-р Иайло Георгиев от Минно-геоложки..

публикувано на 20.10.20 в 12:11

17 новорегистрирани случая на коронавирусна инфекция в хасковска област през последното денонощие

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 17 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама са починали и трима излекувани. Разпределението по общини на лицата е: Община Хасково – 13 човека, пет жени на 39 г.;..

публикувано на 20.10.20 в 11:43
Община Стара Загора

Организират обществено обсъждане на новия Генерален план за организация на движението в Стара Загора

Община Стара Загора съобщава на всички заинтересовани органи, организации, физически и юридически лица, че организира обществено обсъждане на предварителен проект на Генерален план за организация на движението на община Стара Загора. Дискусията ще..

публикувано на 20.10.20 в 11:39

53-ма са новодиагностицираните с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие

Първи антирекорд от 53-ма новодиагностицирани с коронавирус в област Стара Загора през последното денонощие отчете директорът на многопрофилната болница за активно лечение в града професор Йовчо Йовчев. Той допълни, че от новите случаи 40 са за Стара..

публикувано на 20.10.20 в 10:42

Неизвестно скривалище на Левски в свиленградското село Младиновци

Неизвестно скривалище на Левски е оцеляло в свиленградското с. Младиновци. Жителите на селото, които са чували историята от дедите си, разказват, че  Апостола  дошъл през 1871 г. в тяхното село при една от обиколките си из страната. Наследниците на..

публикувано на 20.10.20 в 10:08