Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Снимка: БГНЕС

Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерски съвет одобри днес допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. Гласувани са общо 151,7 млн. лв. са за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и обекти от социалната сфера в цялата страна.
Финансовият трансфер за община Стара Загора е в размер на 3,4 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са за разширяване на новия парк „Артилерийски“ в града, а 400 хил. лв. са за рехабилитация на общинска пътна инфраструктура.
Одобрените средства за община Казанлък са в размер на 1,75 млн. лв.  От тях 1,2 млн. лв. са за ремонт на надлез „Катекс“ – участъка от ул. „Розова долина“, от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътен възел на околовръстен път. 200 хил. лв. са предвидени за асфалтиране на велоалеи в града. Останалият трансфер е за ремонти на улици в селата Долно изворово, Хаджимитрово, Ясеново, Копринка, Кънчево, Ръжена, Бузовград, Шейново, Розово, гр. Шипка и гр. Крън. 
За община Гурково са одобрени 964 275 хил. лв. за ремонт и рехабилитация на улици в с. Паничерево, за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в общината.
По бюджета на община Братя Даскалови е предвиден трансфер за ремонт на улична мрежа в селата на общината, в размер на 250 хил. лв.
Средствата за община Павел баня са 300 хил. лв., предназначени за асфалтиране на улици в града, в с. Осетеново и за втория етап на пътя Шипка – Павел баня.
Предоставените от Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общините са за общо 145,7 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти – доизграждане на водопроводни мрежи, изграждане на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, изграждане на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места. Допълнителните разход и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С емигрантски разкази започна творческата лаборатория "Без корени"

13-тата творческа лаборатория „Без корени“ с ръководители Веселка Кунчева, Мариета Голомехова и Милен Апостолов започна с емигрантски разкази от  Фондация „Мисия Криле“. В рамките на няколко часа участниците  се запознаха  с личните съдби на..

публикувано на 21.07.24 в 16:26
Снимки: Стоян Радев

Испанските самолети се включиха в гасенето край Воден

Два испански самолета за борба в пожарите се включиха в борбата с огъня в района на село Воден в община Болярово. По-рано министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че се разчита на много на тяхната работа, защото пренасят шест тона вода на..

публикувано на 21.07.24 в 13:23

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Четири хеликоптера и два самолета гасят и днес огъня край Воден

Продължава развитието на пожара в района на село Воден в широколистен масив, съобщи заместник-директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защити на населението" старши комисар Любомир Баров. Според информацията от тази сутрин огънят се развива в..

публикувано на 21.07.24 в 09:04

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Честването започна с панихида в памет на героите, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия, в съслужие с казанлъшки духовници. В церемонията се включиха и деца..

публикувано на 20.07.24 в 18:33

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25