Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маратон Стара Загора отново очаква елитни бегачи и оспорвани битки по трасето

| обновено на 31.03.19 в 08:50

Четвъртото поредно издание на Маратон Стара Загора 2019 днес отново привлича елитни бегачи от цял свят. Състезанието ще даде старт на веригата надпревари, обединени под мотото „Бягането като начин на живот“.

Организатори са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Асоциация „Спорт в свободното време“, Спортен клуб лека атлетика Берое, Спортен клуб Ракета и БФЛА.

Участниците могат да избират между три дистанции - класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10,5 км.

За втора поредна пролет в Стара Загора ще бъдат определени и държавните шампиони в полумаратона. До момента са се записали 567 състезатели, съобщи зам.-кметът Красимира Чахова, като уточни, че записвания ще има на място и в неделя.

Поради продължаващите ремонтни дейности през тази година има промяна на трасето в началната му част. Стартът ще бъде даден в 10,00 ч. пред Община Стара Загора (бул. "Цар С. Велики" 107). На пресечката с бул. "Руски" участниците правят десен завой и продължават до ул. "Гурко", където правят ляв завой. На пресечката с бул. "Патриарх Евтимий", състезателите правят ляв завой и продължават направо до пресечката с бул. "Цар Симеон Велики", където правят десен завой, преминавайки в северното платно на булеварда.

Маршрутът продължава по бул. "Цар Симеон Велики", след което участниците преминават по бул. "Никола Петков". В района на магазин „Метро“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. Контролното време на 42,195 км е пет часа и трийсет минути, а на 21 км е три часа.  Заради провеждането на състезанието е въведена и временна организация на движението, която ще важи за времето от 08.00 до 16.00 часа в неделя.

Участниците ще получат рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42 км, 21 км и 10,5 км ще бъдат отличени и с медал за участие като спомен от събитието. Непроменени остават премиите за призьорите. Победителите в Стара Загора - и при мъжете, и при жените - ще получат по 8000 лв., заелите второ място - по 3000 лв., класиралите се трети - по 2000 и т.н. до 10-о място с 400 лв.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Грации от „Берое“ релаксираха в Гърция

Гимнастичките от СКХГ „Берое“ през този месец водят тренировъчен процес за поддържане на форма. В занятията участват възпитаничките на клуба, които в момента не са на почивка с родителите си. „До 23-30 август очакваме всички да бъдат в залата“,..

публикувано на 06.08.24 в 14:13

Три титли извоюва клуб „Траяна колоездене“ в триатлона

През следващата седмица в Австрия предстои силен турнир по колоездене. Надпреварата е в продължение на четири дни и включва пет етапа. „Ще участваме с четирима състезатели“, съобщи за радио „Стара Загора“ Мартин Гарчев, треньор на клуб „Траяна..

публикувано на 05.08.24 в 15:56

Живко Петков ще участва в „Мистър Олимпия“

На 11 и 12 октомври в Лас Вегас ще бъде проведен турнирът „Мистър Олимпия“. В най-авторитетното състезание по културизъм ще участва и старозагорецът Живко Петков. Това бе обявено на среща в Община Стара Загора, на която присъстваха кметът..

публикувано на 05.08.24 в 15:06

Живко Желев: Загубихме тежко първия си мач в Съединение

"Загубихме тежко първия си мач в началото на първенството. За мен това бе пълна катастрофа. Визирам представянето ни срещу "Гигант" в Съединение. Нямам идея защо така се получиха нещата, но се надявам бързо да се върнем на правилния път. Предстои..

публикувано на 05.08.24 в 11:33

Кризата в щангите продължава

В следващите дни на подиума на Олимпиадата в Париж ще излязат участниците във вдигането на тежести. „Нашите състезатели са добре подготвени“, коментира пред радио „Стара Загора“ Стоян Добрев, треньор на националите Валентни Генчев и Габриел..

публикувано на 02.08.24 в 14:38

В клуб „Георги Вангелов“ се подготвят за важни домакинства

На 8 септември в Раднево ще бъде проведен традиционния турнир по народни борби „Крилат Димо“. Състезанието се провежда на трева, схватката е до туш, а при равенство започва точкуване. „От клуба ни всички ще участват, от деца родени през 2017..

публикувано на 01.08.24 в 11:00

В „Център Голд Степ“ продължават подготовката

В старозагорския клуб за спортни танци „Център Голд Степ“ продължават подготовка и през летните месеци. В този период обаче дейността е по-ниска в състезателен аспект, а първите стартове ще бъдат през есента. „Децата имат нужда от почивка,..

публикувано на 31.07.24 в 15:09

Митко Илиев: Предстоят ми още състезания и се надявам на нови титли

На пресконференция в Община Стара Загора ММА боецът във версия муайтай Митко Илиев бе награден със специален плакет от кмета на Стара Загора, Живко Тодоров. "Благодаря за вниманието към мен. В началото на юли станах световен шампион за аматьори във..

публикувано на 31.07.24 в 07:59

Клуб „Торнадо“ приключи сезона с турнир в Албена

Няколко представители на старозагорския клуб „Торнадо“ участваха в международна спартакиада по тенис на маса в курорта Албена. Край зелените маси застанаха тенисисти от България, Молдова, Румъния, Турция и Израел във възрасти 30-39, 40-49,..

публикувано на 29.07.24 в 14:09

Първо ново попълнение за баскетболния "Берое"

Мартин Русев е първото попълнение в мъжкия отбор на баскетболния "Берое" за новия сезон , съобщиха от клуба. Той е на 20 години, висок е 188 см и играе на позицията гард. Има мачове за ЦСКА в НБЛ, както и за всички формации от школата на "армейците"...

публикувано на 26.07.24 в 16:20