Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Казанлък отново търси „Младите лидери“

Днес в спортната зала на стадион „Севтополис“ бе дадено началото на второто издание на инициативата "Младите лидери на Казанлък". За втори път Община Казанлък, под патронажа на Кмета Галина Стоянова, организира за участие в предизвикателството казанлъшките ученици, за да отличи лидерите сред тях.

Под формата на игри, отбори от 11-те класове на всяко казанлъшко училище ще демонстрират умения по Креативност, Логика, Лидерство, Комуникативност, способност за вземане на бързи и адекватни решения, съобразителност и лидерски качества.

„Младите лидери на Казанлък“ дава възможност на младите да работят в екип, да общуват, да се съревновават в различна област и среда от обичайната, за да докажат своите възможности.

Първото издание на програмата „Младите лидери на Казанлък“ се проведе през месец декември миналата година и на финала специалистите отчетоха отлични резултати за зрелостниците на Казанлък. Тогава авторът на разработката на тренировъчните ситуации Илиян Илиев изрази изненадата си от показаното високо ниво и обеща подобрена версия на инициативата, за да може тя да продължи. Младите хора на Казанлък получават подготовка да създават и водят екипи, да разкриват лидера в себе си, качества, които ще бъдат полезни в бъдещото им развитие като личности в обществения живот.

Сформирани са по един отбор от по 6 ученици от всяка паралелка от 11-те класове, разпределени по 7 отбора за всеки един състезателен ден ще преминат по 7 игри. Предизвикателствата през цялото време за техните качества оценява професионален екип от психолози, педагогически съветници и социални работници. В рамките на три  дни през април – 14, 20 и 21 те ще се надпреварват във всеки състезателен ден, за да преминат на Втори, финален кръг през май, а победителят ще бъде награден от кмета на община Казанлък на 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.


Пресцентър на община Казанлък




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения в Стара Загора

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще възглави празничните богослужения за Възкресение Христово в Стара Загора.  На 2 май (Велики Четвъртък) в катедралния храм „Св. Николай“ ще бъдат отслужени Велик Маслосвет и св...

публикувано на 01.05.24 в 15:25

Великденска работилничка организират в Регионалния исторически музей

В навечерието на светлите Великденски празници Регионален исторически музей - Стара Загора организира художествена работилничка „Пъстър Великден“. Децата – участници ще изработят шарени декоративни яйца и великденски картички...

публикувано на 01.05.24 в 14:00

Великденски пакети за празника получиха нуждаещите се в община Болярово

Ръководството на община Болярово отново се погрижи всички близо 230 потребители в десетте социални услуги да почувстват топлината на празника.  От името на общинската администрация бяха раздадени пакети с козунак и великденски сувенири за..

публикувано на 01.05.24 в 13:32

В Ямбол раздават великденски козунаци на пенсионери и хора в нужда

В Ямбол ще бъдат раздадени повече от 1000 безплатни козунаци на пенсионери и хора в нужда по повод предстоящите светли великденски празници. Средствата са осигурени от кмета на града и общинските съветници, използвали платформата на "Пряка..

публикувано на 01.05.24 в 13:29

Дете пострада след взрив на газова бутилка в Хасково

86-годишна жена и 7- годишното дете  пострадаха при взрив на газова бутилка в Хасково.  Инцидентът е станал към 10.30 часа. Пожарът е избухнал докато бабата е приготвяла храна. На място са били изпратени няколко екипа от пожарникари. Детето е..

публикувано на 01.05.24 в 13:11

Красимир Вълчев отново ще води листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 27 МИР-Стара Загора

Пълна листа с 22-ма кандидати за народни представители регистрира в Стара Загора за предстоящите предсрочни парламентарни избори коалиция ГЕРБ-СДС. Водач е Красимир Вълчев, на второ място е Маноил Манев, на трето – Илиана Жекова. И тримата бяха депутати..

публикувано на 01.05.24 в 13:00

30% от хотелите в Слънчев бряг отварят за великденските празници

30% от хотелите в Слънчев бряг ще отворят от днес. Това са висок клас хотели, за които има направени резервации от български, румънски и гръцки туристи.  Прогнозите, че повечето хотели ще работят не се сбъднаха след отказани резервации заради лошото..

публикувано на 01.05.24 в 12:23

Стара Загора е трета в страната по застаряващи преподаватели

Професията „учител“ е със спорен рейтинг и застаряващ ефект според проучване на КТ Подкрепа - Синдикат "Образование". По показател работещи педагози и директори на учебни заведения в пенсионна или следпенсионна възраст в челото е София-град, а..

публикувано на 01.05.24 в 10:21
Радан Кънев

Радан Кънев: Отлагането на либерализацията създава риск България да връща пари по ПВУ

„Политическата криза и съпътстващия изборите популизъм блокираха важни процеси в България. В резултат на това изоставаме от съседни страни с близо 5 години, а от други в ЕС с 15 години.“ Това заяви за Радио Стара Загора българският евродепутат(ЕНП/ДБ)..

публикувано на 01.05.24 в 09:28
Снимката е илюстративна

Отбелязваме Деня на труда

Днес отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май.  Чества се от 1890 г. - с резолюция, приета на учредителния конгрес на Втория интернационал в Париж.  Бележи годишнина от началото на голяма стачна вълна в Съединените..

публикувано на 01.05.24 в 08:26