Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" се добра до точката срещу "Берое" в добавеното време

7
Снимка: Живко Иванов-Радио Стара Загора

"Берое" и "Лудогореце" завършиха наравно 1:1 в среща от 32-я кръг на Първа професионална лига. Двата отбора бяха оставили всичко най-интересно за последните минути на двубоя, когато първо старозагорци поведоха след топовен удар на Педро, а две минути преди края Драго Григоре изравни. 

Голмайстор номер две в историята на българския футбол Мартин Камбуров отново остана на пейката, като неговото място на върха на атаката бе заето от Мешка, подпомаган по крилата от Педро Еуженио и Рубен Брижидо. Останалите титуляри бяха очаквани: Душан Перниш на вратата, Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Никита Баранов и Матеус Леони в отбрана и триото в средата на терена, съставено от Яя Меледже, Александър Цветков и Карлос Охене.

"Берое" имаше по-добрите ситуации в началните минути на срещата. Още в четвъртата минута Леони изведе Мешка на добра позиция, той засече топката, но Пламен Илиев скъси ъгъла и изби. Две минути по-късно Брижидо стреля от около 20 метра на сантиметри от страничната греда. След това добро за домакините начало, гостите от Разград отговориха своевременно. Първо Вандерсон завърши свой индивидуален пробив с точен удар, отразен от Перниш, след което Кешерю също бе отчаян от капитана на "Берое". Интензивността в атаките и на двата отбора продължи да бъде високо и бе ред на старозагорци да застрашят противниковата врата. Рубен Брижидо стреля опасно отдалеч, кълбото рикошира в защитник на гостите и залъга вратаря им Пламен Илиев, но излезе в корнер, след изпълнението на който Никита Баранов засече опасно с глава, но в аут.

В следващите минути играта се поуспокои, за да дойде 30-та минута, когато Цветков получи топката на аутлинията, центрира я към Педро, но неговият удар с глава бе уловен от Пламен Илиев. Гостите отговориха с контраатака на Вандерсон, който пробяга половината терен, стреля по диагонал, но Перниш отново бе на мястото си и отрази.

Снимка

В началото на втората част "Берое" отстъпи инициативата на шампиона, но до нещо по-сериозно пред вратата на Душан Перниш разградчани не успяха да стигнат. Вместо това в 55-та минута Карлос Охене си поигра с трима играчи на "Лудогорец", преодоля ги ефектно и подаде на намиращия се на дъгата Мешка, който стреля опасно, но ударът му премина на сантиметри над напречната греда на Пламен Илиев. Двата отбора видимо свалиха оборотите през втората част, което се отрази негативното на случващото се на терена. Интересни ситуации липсваха, а за нещастие на старозагорци двигателят на отбора, Карлос Охене, напусна играта с контузия. Той бе заменен от Иван Минчев. Нисичкият халф обаче видимо не успя да се включи на висотата, на която се представяше неговият колега.

Александър Томаш извади от игра представилия се за пореден път изключително слабо Мешка, а на негово място в игра се появи легендата Мартин Камбуров. Офанзивна смяна извърши и старши треньорът на гостите Стойчо Стоев. Той замени Кешерю с Якуб Швиерчок. Промените не дадоха никакъв импулс в играта и на двата отбора. В единствената по-опасна ситуация пред вратата на домакините Лукоки вкара топката мрежата на Перниш, но попадението бе отменено заради очевидна засада. В обратното нападение неточно центриране на Бандаловски почудо не се оказа откриващото попадение в срещата. Коженото кълбо обаче "кацна" върху напречната греда на "Лудогорец" и излезе в аут. 

Двата отбора видимо бяха приели нулевото равенство като задоволителен изход на срещата, когато в 85-та минута Педро Еуженио взриви трибуните на стадион "Берое" фантастичен гол от около 25 метра. Португалецът пое топката в центъра на терена и необезпокояван навлезе в половината на "Лудогорец", след което без подготовка с плътен удар прати коженото кълбо в горния десен ъгъл на Пламен Илиев. Въпреки плонжа стражът на шампионите бе напълно безпомощен. 1:0 за Берое в самия край на двубоя. В следващите минути разградчани опитаха да натиснат, но въпреки, че се пренесоха в половината на старозагорци, разградчани не успяха да създадат нещо по-интересно. Въпреки това в добавеното от съдията 4 минутно продължение, малко случайно, разградчани стигнаха до изравнително попадение. То дойде след ъглов удар, а негов автор стана Драгош Григоре. При попадението безупречният до този момент Душан Перниш не успя да се намеси по най-добрия начин. Така двата тима разделиха по една точка. 

"Берое" - "Лудогорец" 0:0

"Берое": Душан Перниш - капитан, Иван Бандаловски - 66-та - мин жълт картон, Ерол Алкан, Никита Баранов, Матеус Леони, Яя Меледже - 63 мин. жълт картон, Александър Цветков, Карлос Охене - 13 мин. жълт картон(60-а Иван Минчев), Рубен Брижидо - 53 мин. жълт картон(82 мин Александър Василев), Педро Еуженио(85 мин. гол; 87 мин жълт картон), Мешка(68-а Камбуров); старши треньор: Александър Томаш

"Лудогорец": Пламен Илиев, Лукас Саша, Козмин Моци - 60 мин. жълт картон, Драгош Григоре, Антон Недялков, Светослав Дяков - капитан, Яцек Горалски, Серкан Юсеин - 18 мин. жълт картон(65-та Анисе - 75 мин жълт картон), Вандерсон - 38 мин. жълт картон, Джоди Лукоки - 63 мин жълт картон(79 мин Адриан Попа), Клаудиу Кешерю(70 мин Швиерчок); старши треньор: Стойчо Стоев

Главен съдия: Ивайло Стоянов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32