Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата разследва инцидентът със загиналия мотопланерист (снимки)

Пилот на 64 години от Казанлък загина след падане с мото-делтапланер при обработка на земеделски площи с торове. Инцидентът е станал в района на мъглижкото село Юлиево тази сутрин в 8,30 часа. Загиналият е Румен Иванов, изключително опитен пилот с над 40-годишен стаж. Според свидетели в деня е трябвало да пръска масиви със зърнени култури, но още при излитането е получил технически проблеми. При опит да се приземи аварийно мото-делтапланера закача дървета и се срива с носа надолу. Пилотът е загинал на място.

От прокуратурата в Стара Загора съобщиха, че е образувано досъдебно производство за инцидента. Разследва се за нарушения на правилата за летене. До късния следобед продължи огледа на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са иззети документи – за техническото състояние на мото-делтапланера и други документи от фирмата-собственик в Казанлък. Назначени са съдебно медицинска и техническа експертизи.

Разследването се провежда от Националната следствена служба – София. Загиналият е собственик и на машината, с която е летял както и на фирма за производство на подобен род летателни апарати. Има богат опит в летенето и много часове като инструктор. Засега основната версия за инцидента е проблем с двигателя. Румен Иванов лети близо 40 години, бил е председател на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 10 ноември 1989 година. Изключително прецизен, инструктор – пилот делтапланерист, който обучава десетки пилоти на година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Поставят нови 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37

Доброволци и пожарникари в битка с огъня край Хрищени

Огнеборците от Стара Загора потушиха пожар , възникнал в късните часове на вторник в землището на старозагорското село Хрищени . Сигнал за горящи сухи треви и храсти, източно от гробищния парк на населеното място, е получен малко след..

публикувано на 07.08.24 в 13:00

Криминалисти задържаха ало измамник, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

82-годишна стана жертва на телефонна измама в Гълъбово , съобщиха от полицията. Сигналът е подаден вчера в  местното полицейско управление. Органите на реда установяват, че потърпевшата е станала жертва по схемата "съдействие на полицията" и е оставила под..

публикувано на 07.08.24 в 11:25

Мащабни проекти реализират в Чирпан

Пожарната в Чирпан получи два нови автомобила, съобщи кметът на града Ивайло Крачолов в студиото на Радио Стара Загора. За първи път Чирпан има толкова добре обезпечена противопожарна служба. Единият автомобил е високопроходим и специализиран за гасене на..

обновено на 07.08.24 в 10:21

Овладян е пожарът край Харманли и Тополовград

Пожарът, който стана причина да се обяви бедствено положение вчера в общините Харманли и Тополовград, е овладян. Това каза директорът на хасковската пожарна Митко Чакалов тази сутрин. По думите му пламъците са обхванали 12 000 дка гора, сухи треви и..

публикувано на 07.08.24 в 08:12