Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протеста на специалистите по здравни грижи в Стара Загора

Мая Манолова подкрепи протеста на медицинските специалисти в Бургас.
Снимка: БТА

На мълчаливо протестно шествие в Стара Загора излизат днес медицински сестри, акушерки, клинични и рентгенови лаборанти, кинезитерапевти и лекарски асистенти. Те настояват за основно възнаграждение в размер на  две минимални работни заплати - 1 110 лв. за всички медицински специалисти, независимо от местоработата им или собствеността на болницата, за признаване лошите условия на труд и за връщане на медицинските стандарти. Началото на протеста е в 12 часа, пътят на шествието е от УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович“, по ул. „Цар Симеон Велики“ до Медицински център „Св. Лука“, съобщи за Радио Стара Загора Анета Димова от организаторите на протеста.

По покана на медицинските специалисти от Стара Загора Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи днешният пореден техен протест с искания за по-добро заплащане и достойни условия на труд.  Събитието ще започне от 12.00 часа пред сградата на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Още от категорията

Ще диагностицират за коронавирус в Университетската болница в Стара Загора

Лаборатория за диагностика на коронавирус ще бъде разкрита в Университетската болница „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора. Там ще се извършват изследвания на пациенти от четири области – Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол, за които има съмнения,..

публикувано на 26.02.20 в 12:09

Две деца от семейство, завърнало се от Италия, са настанени в инфекциозната клиника в Стара Загора

Две сестри - на 3 години и на 8 месеца, завърнали се от Калабрия, Италия, са  били приети снощи с грипоподобни симптоми около  22.30 часа в Клиниката за инфекциозни  болести към УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ – Стара Загора, потвърди проф. Лилия Пекова,..

публикувано на 26.02.20 в 11:55

Деца от Харманли ще изпишат най-дългата жива мартеница

Деца от детските градини и училища в Харманли ще изработят 510 мартенички, за да ги подарят на своите съграждани за 1 март. На обновения стадион днес малчуганите ще изпишат най-дългата жива мартеница , под формата на цифрата 510, символизираща..

обновено на 26.02.20 в 11:28

Община Стара Загора има готовност да отмени мероприятия по случай 3 март при нужда

Имаме пълна готовност при нужда да отменим или променим предстоящите мероприятия по случай 3 март , каза за Радио Стара Загора Милена Желева - заместник кмет с ресор „Култура, туризъм и младежки дейности”. На този етап нямаме поводи за притеснение или..

публикувано на 26.02.20 в 10:05

Полицаи и пожарникари от Хасковско съдят МВР за неизплатен извънреден труд

Около 600 полицаи, пожарникари и гранични полицаи в Хасковска област заведоха дела за неизплатен извънреден труд. Процесите се водеха в районните съдилища в Свиленград, Харманли и Хасково, съобщава кореспондентът ни в Хасково Христо Христов. Всеки..

публикувано на 26.02.20 в 09:27

Министър Николина Ангелкова ще посети Павел баня

Община Павел баня участва за първи път в Международно туристическо изложение. Представянето на борсата „Ваканция и СПА Експо” в София е преминало при голям успех , а кметът на Павел баня Иса Бесоолу е получил уверение, че министърът на туризма..

публикувано на 26.02.20 в 09:00

До 12 май хората с увреждания в Ямбол могат да кандидатстват по програмата „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“

До 12 май хората с увреждания в община Ямбол могат да кандидатстват по Националната програма „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“. По компонент „достъпна жилищна среда“ ще бъдат финансирани проектни предложения за изграждане на рампи, подходи,..

публикувано на 26.02.20 в 08:15

Завършват жп линията Симеоновград - Нова Загора тази година

Продължава модернизацията на железопътната линия Симеоновград – Нова Загора с обща дължина 63 км. Миналата година обектът приключи с 90% изпълнение на предвидените работи. Наскоро община Симеоновград одобри заданието на Национална компания..

публикувано на 26.02.20 в 07:40

14-дневна изолация за всички пристигащи от Китай в Сливенско

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това е съобщил директорът на..

публикувано на 25.02.20 в 16:19

Близо 6000 работодатели са объркали справките за доходи, изплатени през 2019 г.

Заради допуснати неточности, близо 6000 предприятия и самоосигуряващи се лица ще трябва да изпратят отново справките за доходи, изплатени през 2019 година, /по чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ/, съобщават от Националната агенция за приходите. Те са..

публикувано на 25.02.20 в 16:04