Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Скок пред движещ автомобил е новата опасна игра на децата

В търсене на забавления, децата са увлечени от нова опасна игра. Тя не е виртуална, а съвсем реална – децата внезапно изскачат на пътното платно пред движещите се автомобили. Опасната игра набира скорост в цялата страна, а проявленията й са различни. "Не е естествено поведение да поставяме себе си в опасност. Това е начин децата да докажат какво могат и колко са пораснали", коментира за Радио Стара Загора Златица Харитова – психолог и психотерапевт. Може да се помисли какво може да бъде направено, така че детето да бъде ангажирано по по-позитивен начин и да няма нужда да се доказва в подобни екстремни ситуации и игри, каза още Харитова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Благотворителен базар за живот без насилие

Базар, в помощ на пострадалите от насилие , ще се проведе в Стара Загора. На него всеки може да донесе стари вещи, да постави дарителска цена, а събраните средства ще бъдат за хората, пострадали от домашно насилие. 43 жени, трима мъже и четири..

публикувано на 23.04.24 в 11:53

Митрополит Киприан ще дирижира "Стабат Матер" за втори път

За втори път Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще дирижира „Стабат Матер" от Джоакино Росини – на 25 април в 19 часа в старозагорската опера.  Това съобщиха от Старозагорската  митрополия. Солистите Емилия Терзиева/сопран/,..

публикувано на 23.04.24 в 11:31

За шофиране с 3,24 промила алкохол в кръвта мъж ще търпи ефективно наказание

Районен съд – Казанлък одобри споразумение, по силата на което обвиняемият Ю. Х., на 54 години, ще търпи наказание в размер на три месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим. Съдът го лиши и от правото да управлява моторно превозно..

публикувано на 23.04.24 в 11:27

Промяна: Ваксината срещу коклюш ще се поставя на месец и половина на бебето

Министерството на здравеопазването ще позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, месец и половина след раждането на бебето, а не както е сега според Имунизационния календар тя се прилага след втория месец. Това е решено на среща..

публикувано на 23.04.24 в 11:01

Община Твърдица приключва проект за услуги за уязвими ромски общности

Проектът „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в община Твърдица“ има за цел да предостави подкрепа на децата от уязвими групи, включително и от ромските общности от 0 до 6 години и техните семейства. В програмата му са заложени..

публикувано на 23.04.24 в 09:55
Мариана Кукушева

Мариана Кукушева: Повече от 40 лв. за козунак е търговска измама

Всяка цена над 40 лева за брой козунак е абсолютна търговска измама. Няма категория био козунак в целия ЕС , нека потребителите не се лъжат и стават жертва на производители и търговци, които им искат по 200 лева за козунак. Това заяви в ефира на..

публикувано на 23.04.24 в 09:44

Ще има ли субсидии за е-коли у нас

Дългоочакваният законопроект за насърчаване на електрическата мобилност у нас е представен за обществено обсъждане. До 2 май заинтересованите страни могат да правят предложения и препоръки по него. В проектозакона е записано  ускоряване на..

публикувано на 23.04.24 в 09:00

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции

Украйна има огромен интерес към активизация на двустранните отношения на всякакви нива и е изключително благодарна на Република България за помощта и съдействието от началото на пълномащабната военна инвазия на Русия, изтъкна на среща в Община Стара..

публикувано на 23.04.24 в 08:31

Автопротестът на недоволните миньори и енергетици се отправя към София

Поредно автошествие в защита на комплекса "Марица изток" организират от Сдружението "Миньори и енергетици заедно".   Този път протестът ще се проведе в София. Колите ще тръгнат от паметника на св. "Иван Рилски" в Раднево, а сборният пункт е от 9 до 10..

обновено на 23.04.24 в 07:46
Предавател на Радио Стара Загора на връх Аида

Планова техническа профилактика на УКВ предавател на Радио Стара Загора

Днес 23.04.2024 год. вторник, ултракъсовълновият предавател на Радио Стара Загора за района на гр.Хасково с честота 94,4 МHz е възможно да има прекъсване на излъчването от 09.00 до 17.00 часа, поради редовна годишна техническа профилактика на..

публикувано на 23.04.24 в 06:05