Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Безплатни прегледи за туберколоза в Хасково

До 28 юни ще продължат безплатните прегледи в Специализираната болница за активно лечение на пневмо – фтизиатрични заболявания в Хасково. През „Седмицата на отворените врати“ на всеки желаещ се предлага скрининг за риска от туберкулоза чрез анкета и консултации. Информацията в прикачения звуков файл допълва Златка Михайлова.


Още от категорията

Данита Заричинова: „За Земята“ сигнализира за горенето на отпадъци от 2015 г.

От 2015 година сигнализираме за горенето на отпадъци на територията на страната, коментира в интервю за радио Стара Загора Данита Заричинова от екологичната организация „За Земята“. „ Най-големият проблем при изгарянето на отпадъците е, че те..

публикувано на 20.01.20 в 15:13

От днес в Стара Загора набират кандидати за алтернативни форми за отопление

От днес до 20 март е срокът за кандидатстване по пилотната фаза на проект за преход към алтернативни форми за отопление на домакинствата в община Стара Загора. Първоначално ще бъдат подменени отоплителните уреди на 80 старозагорски домакинства...

публикувано на 20.01.20 в 14:43

В Казанлък продължава инициативата „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“!

За четвърта поредна година „Инър Уийл“ клуб Казанлък организира благотворителната инициатива „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“! „Целта на кампанията е да подпомогнем семейства с репродуктивни проблеми от Община Казанлък“, съобщи за..

публикувано на 20.01.20 в 14:24

Конкурси за фотография и рисунка „Вълшебството на сезоните” обявиха в Хасково

За девета поредна година Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център” – Хасково обявява два конкурса за ученици под общото название „Вълшебството на сезоните”, посветени на настъпването на Астрономическата пролет. Конкурсите са за фотография..

публикувано на 20.01.20 в 14:17

ВМРО с жалба в Административен съд Стара Загора срещу решение на ОИК -Казанлък

ВМРО ще подаде жалба в Старозагорския административен съд срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК)- Казанлък от 15 януари. По време на заседанието си членовете на изборния орган гласуват за продължаване на пълномощията на кмета на..

публикувано на 20.01.20 в 13:56

Канят за участие в конкурс за мартеници в Стара Загора

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) отново канят за участие в традиционния конкурс – изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. В конкурса могат да участват деца от детските..

публикувано на 20.01.20 в 13:52

Складират тонове отпадъци край Стара Загора. Софийска фирма ще ги преработва в строителни материали /снимки/

Тонове отпадъци са складирани на площадка край старозагорския квартал „Зора“. За това сигнализираха слушатели на Радио Стара Загора.  Хората са обезпокоени от количеството на балите и тяхното предназначение. Екип на Радио Стара Загора установи,..

публикувано на 20.01.20 в 10:09

Старозагорски депутати за бъдещето на въгледобива в региона

Старозагорски регион не е готов да посрещне Зеления пакт за развитие, който прокарва въглеродна неутралност в Европа, а по всичко личи, че управляващите проспаха момента, в който можеше да защитим горивните електроцентрали. Това каза за Радио Стара..

обновено на 20.01.20 в 09:05

Община Стара Загора ще отбележи годишнината от обесването на Васил Левски на правилната дата 18 февруари

През тази година Стара Загора ще отбележи годишнината от обесването на Васил Левски на правилната дата 18 февруари, а не както бе досега на 19 февруари. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Диана Атанасова, началник отдел Култура в община..

публикувано на 20.01.20 в 08:20

Кметът на Хасково Станислав Дечев в деня на Освобождението: Моята вяра е Хасково! Ще бъда щастлив, ако и за Вас е така!

Хасково празнува днес 142 години от Освобождението на града от османско владичество. Тържествен ритуал по този повод организира община Хасково. За да поднесат венци и цветя на признателност пред паметника-морена, близо до храм „Св.Богородица” дойдоха..

публикувано на 19.01.20 в 14:27