Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Министърът на земеделието Десислава Танева откри жътвената кампания в Сливенско

До края на месеца застрахователните компании трябва да дадат становище за компенсациите, които могат да изплатят, ако земеделските производители плащат такса  за функционирането на национална противоградова защита. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева при откриването на жътвената кампания в Сливенско. Тя уточни, че едва след това ще може да се продължи дебата по законопроекта. Подробностите в прикачения звуков файл съобщава Стоян Радев.

Още от категорията

Жена пострада, след като шахта проби пода на автобус в Стара Загора

Неукрепена шахта на ул. „Свети Отец Паисий“ проби пода на автобус от градския транспорт и рани една от пътничките в него . Нелепият инцидент се случи днес по обед в Стара Загора. Лекопострадата жена е откарана с линейка в Спешното отделение на УМБАЛ..

публикувано на 29.02.20 в 16:12

Младежи от ГЕРБ-Стара Загора майсториха мартеници

И тази година, младежите от старозагорската структура на ГЕРБ майсториха мартеници с деца, лишени от родителска грижа, в два от центровете за настаняване от семеен тип в града. "Традицията повелява в навечерието на така чакания пролетен празник -..

публикувано на 29.02.20 в 15:30

Областният управител в Сливен с мерки срещу коронавируса

Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски изиска съдействие от работодателите и кметовете във връзка с мерките срещу новия коронавирус, след настояване на РЗИ. Изпратени са писма до работодателските организации и кметовете на общините  по..

публикувано на 29.02.20 в 11:33

Официално бе дадено началото на тазгодишното издание на "Кукерландия"

С карнавално шествие на маскарадни групи и празничен спектакъл на държавния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев" в Ямбол снощи официално бе открит 21-вият международен маскараден фестивал "Кукерландия" . В шествието по централните улици на..

публикувано на 29.02.20 в 09:50

Жандармерия по границата с Турция

Към нашата граница, с изключение на единични случаи, няма опити за преминаване и няма допуснати нарушения. Това заяви при снощното си посешение на ГКПП Капитан Андреево министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Проблем има на гръцката граница...

публикувано на 29.02.20 в 09:41

В Ямбол договориха спорните участъци, за които няма да се искат винетки

Областното пътно управление в Ямбол и общините се договориха за спорните участъци, за които няма да се изисква винетна такса. Уточнени са и отсечките, които ще се поддържат съвместно от общините и Агенция пътна инфраструктура, информира кореспондентът ни..

публикувано на 29.02.20 в 08:15

Наградиха участниците в конкурса „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Отличените млади таланти, участници в третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“ организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора, получиха днес своите награди...

публикувано на 28.02.20 в 18:29

Ямбол няма проблем с водоснабдяването и качеството на водата

Областният управител на област Ямбол и председател на Асоциацията по ВиК Димитър Иванов направи оглед, заедно с управителя на Водоснабдяване и канализация Ямбол инж. Стоян Радев на няколко от помпените станции и санитарните зони на територията –..

публикувано на 28.02.20 в 18:27

Километрични опашки за регистрация на газови уредби в Сливен

Километрични опашки за регистрация на газовите уредби се извиват пред лицензираните пунктове в Сливен. Шофьорите се притесняват от налагането на глоби и масово регистрират газовите си бутилки. В КАТ също има голямо струпване на хора заради..

публикувано на 28.02.20 в 18:21

Със засаждане на иглолистни фиданки бе отбелязана 125-та годишнина от залесяването на Аязмото

Иглолистни фиданки от няколко различни вида бяха засадени днес в района на бадминтон игрищата в парк „Митрополит Методий Кусев“ в Стара Загора. Залесителната акция е по повод 125-та годишнина от залесяването на едноименния парк. Инициативата е..

публикувано на 28.02.20 в 16:22