Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с ударно начало на сезона

"Берое" започна по прекрасен начин новия сезон в българското футболно първенство. Старозагорци се наложиха като гост над "Ботев" Враца с 3:1. Двама от голмайсторите бяха португалци - Педро Еуженио и Рубен Бригидо, а третото попадение отбеляза Милен Желев.

Старши треньорът Александър Томаш стартира без нито едно ново попълнение в титулярния състав. Душан Перниш застана под рамката на вратата, пред него в отбрана действаха Иван Бандаловски, Ерол Алкан, Никита Баранов и Александър Василев, триото в халфовата линия бе съставено от Александър Цветков, Карлос Охене и Иван Минчев, а в атака таранът Мартин Камбуров бе подпомаган по крилата от Рубен Брижидо и Педро Еуженио. Педро обаче напусна твърде рано заради травма, а през второто полувреме в игра се появиха още новото попълнение Зоран Йосипович и Яя Меледже.

Двубоят премина в завидно за българските стандарти темпо и бе изпъстрен с интересни положения и пред двете врати. Нямаше никакво съмнение обаче в това, че по-класният тим е този от Стара Загора. Още в самото начало Педро излезе на добра позиция в пеналта след пас на Мартин Камбуров, но ударът му бе блокиран. След домакините отговориха с опасен шут на Даниел Генов, спасен от беройския страж Душан Перниш. В 12-та минута Педро Еуженио отбеляза първия гол за сезон 2019/2020 в Първа лига, завършвайки комбинация на Карлос Охене и Александър Василев като по конец. За съжаление няколко минути след това голмайсторът за "Берое" бе сменен принудително от Милен Желев. Последваха две греди над Иван Бандаловски след центрирания от ъглови удари, а до края на полувремето с пропуск от удобна ситуация се отличи и Камбуров.

Втората част също бе интересна. В 54-та минута Перниш бе на мястото си при опасна атака на Генов, а две минути по-късно Василев достави перфектна топка на Камбуров, но легендарният нападател стреля в аут. В 69-та минута "Берое" стигна до втори гол. Рубен Брижидо пое кълбото отляво по атаката на гостите, сви към вътрешността на игрището и със страхотен шут опъна мрежата зад Красимир Костов за 0:2!

Радостта на беройци обаче бе донякъде помрачена от евтиния гол, който допуснаха в 77-та минута. Слец центриране от корнер Мирослав Будинов засече топката, тя описа странна траектория и влезе в мрежата за 1:2. До края вместо домакините от Враца да изравнят, "Берое" стигна до трети гол. В 88-та минута Йосипович пресече неточен пас на Венцислав Керчев пред пеналта на домакините, чукна топката към Милен Желев, той напредна и с елегантен удар с левия крак в долния десен ъгъл оформи крайното 1:3.

Във втория кръг на шампионата на 20 юли, събота, от 21 часа "Берое" приема в Стара Загора шампиона "Лудогорец".

"Ботев" Враца - "Берое" 1:3 Мирослав Будинов 77 мин.; Педро Еуженио 12 мин., Рубен Брижидо 69 мин., Милен Желев 88 мин.

Главен съдия: Ивайло Стоянов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Колоездачи от „Верея“ ще стартират в "Обиколката на Витоша"

Петима възпитаници на колоездачен клуб „Верея“ ще стартират в „Обиколката на Витоша“. Диян Атанасов ще участва при юноши старша възраст. „Ще кара цялото трасе и имаме надежди да се представи добре“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Христов,..

публикувано на 26.04.24 в 15:14

Предстои традиционния турнир за Купа „Верея“

От 11 часа утре в старозагорската спортна зала "Иван Вазов", е официалното откриване на 35-тото издание на турнира по киокушин карате „Верея“. В битките ще се включат състезатели във възрасти юноши и девойки младша и старша възраст, мъже и жени...

публикувано на 26.04.24 в 14:59

Четвърта поредна титла спечели „Берое Стара Загора“

„Берое Стара Загора“ извоюва шампионската титла в женската баскетболна „А“ група за четвърти пореден път. В пълната с публика старозагорска спортна зала „Общинска“ възпитаничките на Албена Хубенова надделяха над „Монтана 2003“ с 67:66 точки в..

публикувано на 24.04.24 в 21:50

Куп отличия извоюваха джудисти

В края на седмицата в Пазарджик предстои Държавен шампионат по джудо за младежи. „Ще участваме с трима състезатели, имаме много контузени в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Христо Лазаров, треньор в старозагорския клуб „Недьо Ранчев“...

публикувано на 24.04.24 в 14:42

102-ма стрелци участваха в турнир „Стоян Пенчев“

Старозагорският клуб „Августа 1992“ бе домакин на турнир по спортна стрелба в памет на Стоян Пенчев. „Турнирът бе по програма на спортното министерство „Децата и спортния клуб - 2024 година“, съобщи за радио „Стара Загора“ Георги Кочеренко, треньор..

публикувано на 23.04.24 в 14:35

Ямбол домакин на международно състезание по планинско колоездене

От 26-ти до 28-ми април в Ямбол ще се проведе колоездачното състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри олимпик – Ямбол Bike Cup 2024. Организатори на надпреварата са спортен клуб „Фрий Райдърс Юнайтед", „Консепт Криейтив Крю" и..

публикувано на 23.04.24 в 11:52

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 2:2 победи

В Монтана бе изиграна четвъртата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Домакините от „Монтана 2003“ надделяха над „Берое Стара Загора“ с 89:88 точки след продължение. Редовното време приключи при резултат 83:83...

публикувано на 22.04.24 в 20:44

Четири медала извоюваха момчета от „Берое“

В края на седмицата в София ще започнат схватките от турнира по борба „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата е за юноши и девойки до 23 години. „Диян Динчев като национален треньор ще бъде там, както и състезателите Радомир Стоянов, Калоян..

публикувано на 22.04.24 в 14:39

Над 120 деца се включиха в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“

Над 120 деца взеха участие в Пролетния турнир по плуване „Ямбол 2024“, който се проведе в ремонтираният плувен комплекс в Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол. Събитието бе организирано от Община Ямбол, Местната комисия за борба с..

публикувано на 22.04.24 в 11:32

„Монтана 2003“ – „Берое Стара Загора“ 1:2 победи

В Монтана бе изигран третият двубой от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ гостува на домакините от „Монтана 2003“ и претърпя поражение с 55:78 точки. Първите минути на срещата бяха равностойни, а..

публикувано на 21.04.24 в 20:58