Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стара Загора отбеляза 182 години от рождението на Апостола

Стара Загора отбеляза 182 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски с тържествен общоградски ритуал, организиран от Община Стара Загора и Втора механизирана бригада. На честването присъстваха представители на областното и общинско ръководство, Общинския съвет,  партийни и граждански организации, много старозагорци.  

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и храмовото свещеничество на Митрополитски храм „Свети Димитър“ отслужиха панихида. Поетичен рецитал със стихове, посветени на Апостола, представи актьорът Ивелин Керанов.  

„Вече два века името на този герой не е опетнено. Левски е вечният критерий за поколения българи от Освобождението до днес!“, отбеляза в словото си зам.-кметът Иванка Сотирова.

Тържественият ритуал завърши с поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към делото на Левски.

Днес музеен обект „Хилендарски метох“ ще бъде отворен безплатно за посетители с работно време от 9.30 до 17.30 часа.


Още от категорията

Управителят на болницата в Раднево и още двама служители бяха оставени в ареста

Д-р Мая Узунова, управител на общинската болница в Раднево, както и двама други служители бяха оставени за постоянно в ареста. Друга служителка е с наложена мярка "домашен арест".  Те са обвинени в длъжностно присвояване , информират от Окръжен съд -..

публикувано на 23.02.20 в 19:14

Над 40 спирки в Сливен получиха патриотичен облик

Над 40 нови автобусни спирки в Сливен получиха патриотичен облик по решение на общината. Поводът не е само предстоящия празник 3 март, а част от широкомащабна кампания за популяризиране на историческите личности на Сливен сред обществото , каза..

публикувано на 23.02.20 в 16:21

Прокуратурата обвини двама души за замърсяване на река Юговска с цианиди

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на двама души за замърсяването на река Юговска с цианиди. Управител на дружество и отговорник на хвостохранилище  са обвинени за това, че вчера са допуснали да се замърси реката, като с това са..

публикувано на 23.02.20 в 14:23

Договориха приема на ученици в професионалните гимназии в Ямболска област

Работодателските организации и Регионалното управление по образованието в Ямбол се договориха за приема на ученици в професионалните гимназии на територията на областта в 8 клас. Ранното отпадане от училище и ниските резултати на матурите остават като..

публикувано на 23.02.20 в 14:17

Задържан е един от издирваните за нападението над 15-годишно момиче в Димитровград

Задържан е един от мъжете издирвани в Димитровград за нападението над 15-годишно момиче снощи в кв. Марийно, съобщава кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.  Бащата на момичето е сигнализирал снощи, че момичето е било отвлечено. Той е обяснил,..

публикувано на 22.02.20 в 15:29

В Казанлък наградиха наследниците на Дечко Узунов

Областният управител Гергана Микова връчи днес специални награди на победители от Националния конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов“ . Събитието се провежда за 13-и пореден път в Казанлък и е под патронажа на областния управител на..

публикувано на 22.02.20 в 14:12

И военни се включват в издирването на мъртви диви прасета в Сливенския Балкан

Районът на природен парк „Сините камъни“ предстои да бъде обходен за установяване на диви мъртви прасета и дезинфекция на местата, реши Областната епизоотична комисия в Сливен. В операцията ще бъдат включени горски служители, планински спасители и..

публикувано на 22.02.20 в 13:17

Продължава обновяването на спортната база в община Сливен

Ремонтът на спортна зала „Асеновец“ в Сливен е приключил и предстои докладът на строителния контрол, за да бъде въведен обектът е експлоатация. Това отчете кметът Стефан Радев във връзка с реновирането на спортната база в града. Зала „Асеновец“ не е..

публикувано на 22.02.20 в 10:57

„Болница за плюшени мечета“ организират в село Калитиново

В събота (22 февруари) от 10:30 до 12:30 часа в Къщата на семейството и общността в село Калитиново ще се проведе  поредното събитие с любопитното заглавие „Болница за плюшени мечета“ . Събитието се организира от Сдружение „Самаряни“ в..

обновено на 22.02.20 в 10:27

В Сливен почитат 102 години от смъртта на войводата Панайот Хитов

По повод 102 години от смъртта на войводата Панайот Хитов в Сливен ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя и заупокойна молитва.  Поклонението ще започне в 12.00 часа пред паметника на войводата в квартал „Ново село“.  Организатори са..

публикувано на 22.02.20 в 09:54